Alţi trei sportivi repatriaţi din Africa, depistaţi cu COVID. Probele vor fi trimise la Cantacuzino pentru secvenţiere pentru Omicron

Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2.

07 dec. 2021, 14:02
Alţi trei sportivi repatriaţi din Africa, depistaţi cu COVID. Probele vor fi trimise la Cantacuzino pentru secvenţiere pentru Omicron

Alţi trei sportivi din echipa de rugby a CSM Stiinta Baia Mare, repatriaţi din Africa, au fost depistaţi cu COVID, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii. Autorităţile vor să vadă dacă este vorba despre infectare cu tulpina Omicron.

Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare „Cantacuzino”.

Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină.

Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici„, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Primele semne ale infectării cu tulpina Omicron. Adrian Streinu-Cercel: „Dureri în gât, asemănătoare celor determinate de angină sau de faringită”

Toți sportivii de la Baia Mare depistaţi cu COVID-19 sunt vaccinați.

Al treilea caz de Omicron în România. MS: Tulpina identificată la sportivul din Baia Mare, similară cu cea a primilor doi infectaţi veniţi din Africa

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că tulpina de coronavirus identificată la sportivul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, repatriat săptămâna trecută din Africa de Sud, este similară cu cea identificată la primii doi infectaţi cu Omicron, veniţi din Africa.

„În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud.

Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Primul caz pozitiv de COVID, după testele din salivă la elevi. Cîmpeanu: Va face testul PCR pentru confirmarea infectării

Vasluianul infectat cu Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși stă la etaj. Cum îl verifică polițiștii

Primele cazuri au fost identificate la doi români dintre cei repatriaţi din Africa de Sud. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din Bârlad, judeţul Vaslui, şi o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov.

Vasluianul infectat cu tulpina Omicron de coronavirus a băgat spaima în vecinii săi, care nu-l lasă nici măcar să deschidă geamul, chiar dacă stă la etaj, de frică să nu se infecteze și ei, scrie Vremea Nouă.

Bărbatul de 59 de ani, inginer la o companie de automobile, se află izolat într-un apartament situat la un etaj superior într-un bloc din Bârlad.