Alunecare de teren în Indonezia: Cel puţin 39 de morţi şi zeci de dispăruţi

Echipe de intervenţie din Indonezia continuau să caute supravieţuitori în nămol luni, la trei zile de la o alunecare de teren produsă în Insula Java, al cărei bilanţ a ajuns la 39 de morţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

15 dec. 2014, 08:49
Alunecare de teren în Indonezia: Cel puţin 39 de morţi şi zeci de dispăruţi

O alunecare de teren în Indonezia a mărit bilanţul victimelor la 39 de morţi şi 69 de dispăruţi, Alunecarea de teren s-a produs în urma ploilor torenţiale şi a făcut ravagii vineri seară, în comuna Jemblung, iar şansele de a mai găsi supravieţuitori erau destul de reduse, potrivit autorităţilor locale.

‘Echipele de salvare au descoperit noi cadavre în nămol, ridicând bilanţul deceselor la 39’, a declarat pentru agenţia franceză de presă purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Catastrofele Naturale, Sutopo Purwo Nugroho.

Peste o mie de echipe de salvare, printre care soldaţi şi poliţişti, îşi continuă lucrările de săpare cu buldozere, lopeţi şi mâinile goale în imensele mormane de nămol roşu care s-au acumulat în satul devastat, situată într-o vale înconjurată de coline şi păduri. ‘Ne rugăm şi sperăm că îi vom putea salva pe cei dispăruţi, dar şansele sunt minime’, a adăugat Sutopo.

Citeşte şi Alunecare de teren în Indonezia: Cel puţin opt morţi şi 100 de dispăruţi

La scurtă vreme de la catastrofă, eforturile echipelor de intervenţie au fost îngreunate de ploi diluviene, însă vremea s-a mai îmbunătăţit începând de duminică. Alunecările de teren sunt frecvente în timpul sezonului ploios în Indonezia, o ţară din Asia de Sud-Est cu climat tropical. Aproape jumătate din cele 250 de milioane de locuitori trăiesc în zone propice alunecărilor de teren. Pe lângă acest tip de catastrofă naturală, cel mai mare arhipelag din lume este de asemenea afectat de seisme şi de erupţii vulcanice, notează AFP, citată de Agerpres.