Alunecarea de teren în China: Bilanţul a ajuns la cel puţin 15 morţi

Cel puțin 15 persoane au murit în urma unei alunecări de teren care s-a produs în sud-vestul Chinei, potrivit unui nou bilanț al victimelor, anunțat marți de televiziunea de stat chineză, citată de AFP.

RomaniaTV.net
29 aug. 2017, 13:05
Alunecarea de teren în China: Bilanţul a ajuns la cel puţin 15 morţi

Alunecarea de teren în China soldată cu peste 15 morţi. Alte opt persoane au fost rănite după alunecarea de teren produsă luni dimineață în Bijie, o localitate rurală din provincia Guizhou, a relatat postul public de televiziune CCTV.

Agenția de presă China Nouă a anunțat însă marți un bilanț mai mare al victimelor — 17 morți.

Operațiunile de căutare continuă la ora transmiterii acestor informații, iar echipele de salvare acordă sprijin umanitar localnicilor afectați de catastrofă, potrivit autorităților locale.

Un videoclip ce a fost publicat luni pe contul de Twitter al Cotidianului Poporului, un ziar oficial, a prezentat prăbușirea spectaculoasă a pantei unei coline și norul de praf care s-a ridicat spre cer după această catastrofă, pe fundalul sonor al țipetelor pline de groază ale localnicilor.

Alunecările de teren se produc cu regularitate în zonele rurale și muntoase din China, în special în timpul ploilor abundente. Condițiile meteorologice extreme din această vară au declanșat o serie de catastrofe naturale în jumătatea sudică a țării, făcând multe victime și determinând strămutarea unui număr mare de localnici.

În iunie și în august, în urma a două alunecări masive de teren din provicina Sichuan (sud-vest), peste 30 de persoane au murit și alte câteva zeci au fost date dispărute.

În iulie, 60 de persoane au murit din cauza alunecărilor de teren și a inundațiilor din provincia Hunan din centrul Chinei. Aproximativ 1,6 milioane de locuitori au fost strămutați în această provincie.