Alunecarea masivă de la Azuga ar putea fi urmată de un alt dezastru. În zonă este pericol de inundaţie

Autorităţile din Prahova acţionează, sâmbătă dimineaţă, la Azuga, în zona unde a avut loc o alunecare de teren, din cauza pericolului de inundaţie creat de blocarea albiei unui pârâu, informează ISU Prahova.

11 apr. 2020, 07:15
Alunecarea masivă de la Azuga ar putea fi urmată de un alt dezastru. În zonă este pericol de inundaţie

„Echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor – n.r.) Prahova, Direcţia Silvică, Agenţia de Protecţie a Mediului acţionează pentru degajarea albiei pârâului şi eliberarea cursului apei”, precizează ISU Prahova.

În cursul serii de vineri, 130 de persoane au fost evacuate preventiv din locuinţe din cauza alunecării de teren.

Vezi şi IMAGINI ŞOCANTE. Alunecare de teren la Azuga, 150 de persoane au fost evacuate. Momentul prăbuşirii a fost filmat VIDEO

Cele 130 de persoane au fost cazate la o pensiune, la sala de sport şi la rude: 40 de femei şi copii sunt la o pensiune, 90 sunt la o sala de sport„, a anunţat ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, sâmbătă dimineaţă, Strada Umbroasa din Azuga era inundată, precum şi 30 de gospodării.

Conform primelor estimări, suprafaţa afectată de alunecarea de teren de la Azuga este de circa 10.000 de metri pătraţi. Pământul şi copacii angrenaţi în alunecarea de teren au blocat albia pârâului din Azuga şi s-a format un baraj. Pompierii au acţionat încă din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă cu motopompe pentru a evacua apa din amonte către aval.