Alunecări de teren în China. Doi supravieţuitori, salvaţi după 70 de ore

Doi supraviețuitori și o altă persoană decedată au fost scoși miercuri din enorma alunecare de teren produsă duminică la Shenzhen, care a îngropat peste 70 de persoane, au anunțat echipele de pompieri.

RomaniaTV.net
23 dec. 2015, 11:17
Alunecări de teren în China. Doi supravieţuitori, salvaţi după 70 de ore

Unul dintre cei doi supraviețuitori a fost transportat la spital, iar al doilea, grav rănit, era în curs de extracție miercuri dimineață, au informat pompierii.

Persoana transportată la spital, Tian Zeming, este în vârstă de 19 ani și este în stare stabilă, dar va trebui să treacă pe masa de operații chirugicale, a făcut cunoscut directorul spitalului unde este internat, Wang Guangming, citat de agenția Xinhua.

După aproape 70 de ore petrecute sub enorma masă de pământ, tânărul a fost găsit de salvatori. El a reuşit să supravieţuiască după ce a găsit o pungă de oxigen într-un imobil prăbușit.

El fusese localizat cu câteva ore mai devreme într-o „mică sală” a unei clădiri neidentificate unde a putut fi alimentat cu oxigen și primi perfuzii intravenoase din partea echipelor de prim-ajutor, a precizat Xinhua, citând un pompier.

În schimb, niciun detaliu nu este disponibil în legătură cu al doilea supraviețuitor.

Al doilea corp a fost, de asemenea, scos de sub dărâmături miercuri în jurul orei 10.00, a informat pe site-ul său cotidianul local din Shenzhen.

O alunecare de teren care a afectat duminică o zonă industrială de la periferia orașului Shenzhen s-a soldat până acum cu dispariţia a 76 de persoane.

Au fost mobilizați, peste 3.000 de membri ai echipelor de salvare, utilizând zeci de excavatoare, „detectoare de viață” și 30 de câini dresați pentru acest gen de operațiuni.

Primarul adjunct al orașului, Liu Qinsheng, a afirmat că suprafața acoperită de masa de nori se întinde pe 38 de hectare (aproximativ 60 de terenuri de fotbal) și are o înălțime de peste 10 metri.