Alunecări de teren în Filipine. Cel puţin 17 persoane sunt date dispărute

Autorităţile filipineze au sistat operaţiunile de salvare a 17 persoane date dispărute în urma unei alunecări de teren provocată de taifunul Yutu care a lăsat în urmă 34 de morţi, relatează vineri DPA.

02 nov. 2018, 10:42
Alunecări de teren în Filipine. Cel puţin 17 persoane sunt date dispărute

Yutu a cauzat alunecări de teren în nordul Filipine, cel mai grav dintre aceste evenimente îngropând trei clădiri guvernamentale din oraşul Natonin situat în provincia Mountain, la 282 de kilometri nord de Manila.

Angajaţii şi locuitorii s-au refugiat în aceste clădiri marţi, înainte de sosirea taifunului Yutu, a declarat primarul din Natonin, Mateo Chiyawan. ”Am anunţat deja că nu mai este nicio operaţiune de salvare”, a spus Chiyawan la postul de radio din Manila DZMM. ”Nu au existat semne de viaţă şi acum este vorba mai mult despre o operaţie de recuperare”, a precizat edilul, potrivit Agerpres.

Echipele de intervenţie au recuperat opt cadavre în urma alunecării de teren, iar doi voluntari s-au înecat în timp ce se grăbeau să ajungă la locul intervenţiei, potrivit informaţiilor oferite de Chiyawan şi reprezentanţii Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Citeşte şi Bilanţul victimelor taifunului Yutu a crescut la 15 morţi

Alte şapte persoane au decedat în alunecări de teren similare, inundaţii şi alte accidente, a anunţat Biroul pentru gestionarea riscului de dezastre, potrivit Agerpres.

Peste 136.000 de persoane au fost afectate de taifun, 50.000 dintre acestea fiind forţate să-şi părăsească locuinţele şi să se mute în centre de evacuare, conform datelor Biroului.

Yutu a venit la doar câteva săptămâni după taifunul deosebit de puternic Mangkhut, care a provocat precipitaţii însemnate şi alunecări de teren în aceleaşi regiuni. Peste 100 de persoane au murit în septembrie în urma alunecărilor de teren, a inundaţiilor şi a altor accidente.