Alunecări de teren ucigaşe în Columbia: 24 de morţi

Cel puţin 24 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren din vestul Columbiei, arată rapoartele de luni ale echipelor de salvare.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 10:46
Alunecări de teren ucigaşe în Columbia: 24 de morţi

Zeci de oameni din oraşul Manizales sunt în continuare prinşi sub noroi şi mormane de moloz. Echipele de salvare au întrerupt temporar căutarea supravieţuitorilor din cauza ploilor abundente.  

Columbia se confruntă cu unul dintre cele mai devastatoare sezoane ploioase din istorie. Inundaţiile din ultima perioadă au dus la evacuarea a aproape 250.000 de persoane, potrivit BBC.

Cel mai grav afectat de alunecările de teren a fost oraşul Manizales, unde cel putin 20 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui deal în cartierul Cervantes.

Ministrul Transporturilor, German Cardona Gutierres, a declarat că 16 case sunt îngropate în noroi şi mai mult de 30 de persoane sunt date disparute.

În provincia vecină Quindio, patru persoane au murit din cauza unei alunecari de teren care a afectat doua case.

Meteorologii spun ca ploile vor continua în regiune în lunile noiembrie şi decembrie, iar precipitaţiile vor avea cantitaţi duble sau chiar triple faţă de media normală pentru acest sezon.