Am rămas fără unul dintre marii duhovnici. Iulian Prodomitul s-a dus la Ceruri, mesaj tulburător de la Părintele Vasile Ioana

A murit Părintele Iulian Prodromitul. Era considerat unul dintre cei mai mari duhovnici români de la Muntele Athos. In luna ianuarie acesta implinise 97 de ani.

10 mart. 2023, 15:50
Am rămas fără unul dintre marii duhovnici. Iulian Prodomitul s-a dus la Ceruri, mesaj tulburător de la Părintele Vasile Ioana

Ortodoxia pierde încă un mare duhovnic aici şi îl câştigă în veşnicie: părintele Iulian Prodromitul care azi a trecut la Domnul. „Astăzi 10 martie 2023, Părintele Iulian Prodromitul a trecut la Domnul. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa! Înmormântarea va avea loc mâine după Sfânta Liturghie“, se arată într-o postare pe pe pagina de Facebook a Schitului Românesc Prodromu de la Muntele Athos.

Regina magiei albe este în doliu de 8 martie. A murit soţul vrăjitoarei Maria Câmpina!

Părintele Iulian Lazăr de la Schitul Prodromu a fost unul dintre cei mai mari duhovnici români de la Sfântul Munte Athos. Mulți monahi români, dar și mireni ce au ajuns în Athos, și-au găsit la el alinare şi sfat.

S-a născut la data de 8 ianuarie 1926, in localitatea Vorona, județul Botoșani. Părinții săi, Ilie si Elisabeta, oameni simpli si credincioși nu l-au împiedicat pe tânărul Ioan sa îmbrățișeze viața monahală.

În anul 1946, la numai 20 de ani, el a fost închinoviat la Mânăstirea Sihăstria, județul Neamț. În anul 1950, a terminat armata, lucru obligatoriu la acea vreme. După zece ani petrecuţi în rugăciune şi ascultare, în anul 1956, Domnul l-a învrednicit de a fi hirotonit diacon, iar mai apoi, preot.  În data de 8 ianuarie 2023, acesta a împlinit 97 de ani, conform Prodromu-Athos.ro.

Doliu în lumea muzicii de petrecere. Sandu s-a stins din viaţă: „Dumnezeu sa te ierte și sa te odihnească în pace taicutul meu bun”

Vasile Ioana: Avem de astăzi încă un mare rugător în Împărăția lui Dumnezeu

Şi părintele Vasile Ioana a transmis un mesaj, la scurt timp după ce a fost anunțat decesul Părintelui Iulian Prodromitul.

„Avva Iulian a trecut la Domnul! Dragi frați, avem de astăzi încă un mare rugător în Împărăția lui Dumnezeu pentru poporul nostru român evlavios!“, a scris preotul din București.