„Am venit doar aşa, că aveam un pariu cu cineva”. Cum s-a făcut de râs un profesor la examenul de titularizare. A fost mai nepregătit decât elevii de la BAC

Profesorii au dat miercuri examenul de titularizare. Anul acesta s-au înscris peste 32.000 de candidați, bătălia la catedră a fost printre cele mai mari din ultimii ani. Patru candidați s-au bătut pe un singur loc, iar pentru ocuparea unui post la stat nota minimă este 7.

13 iul. 2023, 10:35
„Am venit doar aşa, că aveam un pariu cu cineva”. Cum s-a făcut de râs un profesor la examenul de titularizare. A fost mai nepregătit decât elevii de la BAC

Cum s-a făcut de râs un profesor la examenul de titularizare. Examenul nu a fost lipsit de incidente. Zeci de aspiranți la post nu au mai putut intra la titularizare fiindcă au întârziat. La Iași, spre exemplu, trenul în care erau mai mulți candidați a avut o întârziere de 70 de minute.

Profesor care s-a făcut de râs la Titularizare: „Eu am venit doar așa, că aveam un pariu cu cineva”

Dintre cei care au reușit să intre în sală, 26 au fost dați afară fiindcă au fost prinși în timp ce copiau. Mulți dintre candidați s-au prezentat la examen extrem de nepregătiți și nici nu le-a fost rușine să recunoască acest lucru.  „Nu a fost foarte greu doar că nu am reușit eu să mă pregătesc. Am anulat lucrarea. Păi nu am putut să învăț… asta e”, a mărturisit un profesor.

Citește și Titularizare 2023. Aproape 32.000 de candidaţi se întrec pentru peste 6.800 de posturi

Întrebat dacă crede că ar putea să ia peste 7, un alt profesor a răspuns: „Nu cred… că era mult de elaborat”.

„Am așteptat o oră să ies. Am scris câteva litere. Eu am venit doar să dau, avem un pariu cu cineva și trebuia. Am putut să ies după două ore și jumătate. Aș fi ieșit după 10 minute”, a spus un altul.

Posturi disponibile în învățământ în 2023

Anul acesta sunt disponibile 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată: 5.945 în mediul urban şi 1.342 în mediul rural.

Citește și Titularizare 2023. Anul acesta sunt disponibile 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări:

  • Educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.154);
  • Învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (962);
  • Profesori în centre și cabinete de asistență psihopedagogică (953);
  • Educator puericultor (695).