Curtea Constituţională decide sâmbătă soarta noului Guvern Ponta

Curtea Constituţională (CCR) va judeca sâmbătă, de la ora 10.00, sesizarea PDL şi PMP privind validarea Guvernului Ponta 3. Anterior, se anunţase că CCR va analiza vineri sesizarea în cauză.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 12:01
Curtea Constituţională decide sâmbătă soarta noului Guvern Ponta

Noul guvern a trecut de Parlament, dar, pentru a funcţiona, fiecare ministru are nevoie de semnătura preşedintelui Traian Băsescu, după cum arată Constituţia.

Şeful statului a declarat că nu va semna decretele prin care vor fi numiţi noii miniştri dacă noul Guvern nu va prezenta un nou program de guvernare, pe care să şi-l asume în Parlament. Băsescu a declarat că vechiul program de guvernare aparţine unor formaţiuni politice ce nu mai formează structura actuală a Guvernului. Iar, potrivit Constituţiei, în momentul în care se modifică structura guvernamentală, este nevoie de asumarea unui nou program de guvernare.

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat miercuri că sesizarea privind validarea de către Parlament a noului Guvern reprezintă o situație absolut nouă.

Până CCR va da o soluţie în acest scandal, interimatul unora dintre miniştri ar putea expira. Întrebat despre această situaţie, Zegrean a spus că nu ştie cum trebuie să se procedeze în acest caz, dar a subliniat că în Constituţie nu se arată câte ministere trebuie să aibă Guvernul. Astfel, potrivit acestuia, până se va da o soluţie în dosar, rămâne în vigoare guvernul Ponta 2, pentru că, spune Augustin Zegrean, „nu s-a dat o soluţie în acest caz”.