Amânarea pedepsei lui Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii” se judecă pe 28 iunie

Avocaţii lui Adrian Năstase au depus luni o cerere de preschimbare a termenului pentru amânarea pedepsei în cazul fostului premier şi, de asemenea, o cerere pentru a se comunica dacă există un proces-verbal de încarcerare. Iniţial, amânarea executării pedepsei urma să fie analizată pe 5 iulie, dar luni magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis să o devanseze pentru data de 28 iunie.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 07:37
Amânarea pedepsei lui Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii” se judecă pe 28 iunie

Ion Cazacu, unul dintre avocaţii lui Năstase, a declarat luni dimineaţă că s-a depus o cerere la tribunal pentru a se comunica dacă există proces-verbal de încarcerare. 

Dacă există acest proces-verbal, atunci vorbim de o stare de detenţie, dacă el nu există, vorbim numai de o procedură a punerii în executare nedusă până la capăt, aşa cum aţi fost informaţi ieri de Poliţia Capitalei, care are acel centru de detenţie temporar”, a precizat Cazacu. 

El a adăugat că cererea va fi adresată Tribunalului Bucureşti pentru ca acesta să confirme sau să infirme existenţa procesului-verbal. 

Avocaţii lui Adrian Năstase au depus joi la Tribunalul Bucureşti o cerere de amânare a executării pedepsei în cazul fostului premier, fiind invocate motive de sănătate, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 5 iulie. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”. 

Fostul premier se află internat la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în urma tentativei de suicid avute miercuri seară la locuinţa sa. 

După intervenţia chirugicală la care a fost supus, prof. dr Ioan Lascăr a declarat că Adrian Năstase ar putea rămâne spitalizat „aproximativ două săptămâni”, în funcţie de evoluţia stării de sănătate.