Amanta fostului director al CIA, David Petraeus, scapă de anchetă pentru „hărţuire online”

Paula Broadwell, amanta a fostului director al CIA, David Petraeus, nu va fi anchetată pentru hărţuirea online a posibilei sale rivale, a anunţat Biroul Procurorului din Tampa, în statul Florida (sud-est).

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 10:22
Amanta fostului director al CIA, David Petraeus, scapă de anchetă pentru „hărţuire online”

Dezvăluirea relaţiei dintre Paula Broadwell şi generalul David Petraeus l-a determinat pe directorul Agenţiei Centrale Americane de Informaţii să demisioneze din funcţie.

„După ce a analizat legislaţia care se aplică acestui caz, Biroul Procurorului districtului din centrul Floridei a decis să nu declanşeze o anchetă federală cu privire la acuzaţii de hărţuire online împotriva Paulei Broadwell”, a declarat, citat într-un comunicat, William Daniels, un purtător de cuvânt al Departamentului Justiţiei.

Paula Broadwell era vizată de o anchetă în care era acuzată de trimiterea în mod anonim a unor e-mailuri de ameninţare altei femei, Jill Kelley, pe care era geloasă şi căreia îi cerea să se îndepărteze de David Petraeus.

 Jill Kelley, o prietenă veche a generalului în retragere, a semnalat aceste e-mailuri poliţiei federale (FBI), în Florida, care a anunţat că a descoperit că Paula Broadwell a întreţinut o relaţie extraconjugală cu David Petraeus, provocând demisia directorului CIA.

În cursul investigaţiilor sale, FBI a confiscat, de asemenea, documente clasificate pe care Paula Broadwell nu era îndreptăţită să le deţină. Pentru moment, nimic nu arată că directorul CIA este cel care i le-a furnizat.

Acest scandal a afectat şi un alt general de patru stele, John Allen, comandantul forţelor NATO în Afganistan, care ar fi întreţinut o corespondenţă „deplasată” cu Jill Kelley. Nominalizarea acestuia la conducerea Comandamentului NATO a fost suspendată.