Amănunte bizare şi înfricoşătoare despre paralizia somnului

Ne petrecem aproape o treime din viata dormind. In timp ce mintea ne alearga pe meandrele viselor, corpul lucreaza insa din greu la repararea celulelor si regenerarea tuturor tesuturilor ca sa ne pregateasca pentru provocarile de a doua zi.

09 sept. 2016, 11:05
Amănunte bizare şi înfricoşătoare despre paralizia somnului

Nu mai este un secret faptul ca somnul de noapte joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii fizice si psihice, dar pentru unii oameni somnul odihnitor este un lux. Pentru unii, somnul se transforma de multe ori intr-o experienta infricosatoare denumita paralizia somnului.

Dupa somn, in mod normal corpul, creierul si mintea se trezesc in acelasi timp. Fenomenul paraliziei somnului are loc atunci cand mintea se trezeste inaintea corpului, iar aceasta desincronizare da peste cap interpretarea semnalelor nervoase. Persoanele care trec prin aceasta stare pot intampina probleme de respiratie si nu reusesc sa reactioneze la stimulii din jurul lor.

Sentimentele traite in timpul paraliziei somnului pot fi coplesitoare, iar intreaga experienta este descrisa adeseori ca fiind pur si simplu terifianta.

Oamenii descriu ca inainte de trezire aud zgomote asurzitoare ca niste izbituri de valuri sau lovituri de clopot si ca au senzatia ca se sufoca. Experientele pot dura intre cate secunde si cateva minute sau chiar mai mult.

Citeşte mai mult pe secretele.com