Amazon oferă bonusuri săptămânale pentru a ajunge la timp la muncă. De asemenea, bonusuri de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor care se angajează în depozite

Amazon oferă un bonus săptămânal de 50 de lire sterline pentru personalul permanent din unele locații din Marea Britanie pentru a ajunge la timp la serviciu.

02 sept. 2021, 18:18
Amazon oferă bonusuri săptămânale pentru a ajunge la timp la muncă. De asemenea, bonusuri de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor care se angajează în depozite

Recompensa oferită de Amazon este pentru persoanele care au o participare efectivă la lucru de 100%, cu excepția cazurilor în care persoana este obligată să rămână acasă, din motive de boală legată de handicap și Covid. Gigantul american speră că un astfel de stimulent îl va ajuta să răspundă cererilor din timpul Sărbătorilor și de Crăciun. Nu mai departe de săptămâna trecută, Amazon a introdus un bonus de instalare de 1.000 de lire sterline pentru noii lucrători din depozit. Practit, fiecare lucrător care se va anagaja în depozit înainte de 18 septembrie va primi această sumă.

Anunţul retailer-ului online vone într-un context în care piața muncii din Marea Britanie continuă să îşi revină, iar locurile de muncă vacante au fost în luna august la un nivel record.

„În prezent oferim un bonus de prezență în mai multe locații asociaților permanenți, pentru a ne susține cererea de vară și pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru sezonul festiv viitor”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon. Bonusul va fi plătit săptămânal și se va baza pe participarea de 100% la toate schimburile din program, cu excepția absențelor motivate în temeiul Legii egalității și referitoare la Covid.

Aceste stimulente materiale vin în contextul în care Amazon s-a confruntat cu multe critici legate de condiţiile de lucru, mulţi muncitori plângându-se că trebuie să alerge la toaletă pentru a ajunge înapoi la locul de muncă la timp sau că nu li se permite să așeze timp de zece ore.

Citeşte şi Amazon distruge lunar 130.000 de laptopuri, televizoare şi smatphone-uri nou-nouţe. Imagini incredibile din depozitele companiei VIDEO

Eforturile Amazon de recrutare și păstrare ale personalului vin în condiţiile în care pe piaţa britanică există un deficit record de locuri de muncă, de 953.000.

BBC notează că este o adevărată criză a șoferilor de vehicule grele. Tesco le-a oferit șoferilor de camioane un bonus de 1.000 de lire sterline , iar John Lewis intenționează să le mărească salariile anuale.

De asemenea, industria cărnii a declarat că speră să recruteze actuali sau foști deținuți pentru a ocupa posturi în abatoare și fabrici de procesare.

Citeşte şi Acord fără precedent de impozitare a multinaționalelor. Amazon şi Facebook intră sub incidenţa noilor propuneri privind impozitul minim de 15% pe profitul companiilor