Amazon distruge lunar 130.000 de laptopuri, televizoare şi smatphone-uri nou-nouţe. Imagini incredibile din depozitele companiei VIDEO

Într-un depozit pe care Amazon îl are în Scoţia sunt distruse anual milioane de produse rămase nevândute, potrivit unei investigații făcute de presa britanică.

21 iun. 2021, 20:09
Amazon distruge lunar 130.000 de laptopuri, televizoare şi smatphone-uri nou-nouţe. Imagini incredibile din depozitele companiei VIDEO

Imagini filmate cu camera ascunsă în depozitul Amazon din Dunfermline, Scoția, au fost făcute publice de postul britanic de televiziune ITV. În video apar laptopuri, televizoare, bijuterii, căști, cărți și măști de față, toate încărcate în lăzi marcate cu semnul „Distrugere”.

Un fost angajat al Amazon a declarat sub protecţia anonimatului că lucrătorilor din depozit li s-a dat o normă săptămânală de 130.000 de articole de distrus. Acest lucru este confirmat de o notă internă a companiei, care arată că în cursul unei săptămâni din aprilie, nu mai puţin de 124.000 de articole au fost marcate pentru „Distrugere”. În aceeași săptămână, alte 28.000 de produse au fost marcate pentru „Donații”.

Citeşte şi Bătălia pe piaţa de streaming devine tot mai acerbă. Amazon a pregătit 9 miliarde de dolari pentru a cumpăra MGM

Aproximativ jumătate din articolele marcate pentru distrugere se aflau încă în pachetele lor termoizolabile, intacte, în timp ce cealaltă jumătate era reprezentată de articole returnate în stare bună, a mai spus fostul angajat.

Dacă media săptămânală este de 130.000, aceasta s-ar traduce în peste 6 milioane de produse marcate pentru „Distrugere” în fiecare an. În 2019, reporterii sub acoperire din Franța au descoperit că Amazon a distrus peste 3 milioane de produse într-un an.

Citeşte şi Datornici la stat. La ce tertipuri au recurs Bill Gates, Jeff Bezos și Elon Musk ca să plătească impozite foarte mici

În 2019, Sunday Mail a trimis reporteri sub acoperire într-un alt depozit din Marea Britanie, unde aceştia au asistat la plasarea produselor nevândute într-o așa-numită „zonă de distrugere”. Apoi, publicaţia a urmărit produsele din acel depozit, de unde acestea au fost încărcate în camioane și duse la un depozit de deșeuri. Un purtător de cuvânt al Amazon nu a dorit să comenteze dacă retailer-ul și-a schimbat infrastructura de la ancheta Sunday Mail, de acum doi ani.

Imaginile filmate de ITV în depozitul din Dunfermline: