Ambasada Italiei scoate la licitaţie Parcul Nicolae Iorga din Bucureşti

Ambasada Italiei scoate la licitaţie Parcul Nicolae Iorga din Capitală, aflat pe Calea Victoriei pentru suma de 5.525.700 de euro. Misiunea diplomatică la Bucureşti mai scoate la vânzare alte cinci proprietăţi.

10 apr. 2017, 12:21
Ambasada Italiei scoate la licitaţie Parcul Nicolae Iorga din Bucureşti

Ambasada Italiei la Bucureşti a anunţat luni, că scoate la licitaţie şase proprietăţi – două în Bucureşti şi câte una la Galaţi, Brăila, Târgovişte şi Constanţa.

Prima proprietate scoasă la vânzare se află la Târgovişte, pe Calea Domnească nr. 165 şi se vinde cu 45.841 de euro, la Galaţi proprietatea scoasă la vânzare de Ambasada Italiei se află pe strada Gării nr. 38, iar preţul este de 91.617 de euro, la Brăila este scoasă la vânzare o proprietate de pe strada R.S. Campiniu nr. 35, preţul fiind de 86.446 de euro, iar la Constanţa Ambasada Italiei scoate la vânzare, cu preţul de 505.222 de euro, un imobil în stare de degradare, cu teren de 577 de metri pătraţi, aflat pe bulevardul Mamaia nr. 42. De altfel, toate aceste proprietăţi sunt imobile aflate în stare de degradare, potrivit anunţului Ambasadei Italiei.

În Bucureşti, Ambasada Italiei scoate la vânzare Parcul Nicolae Iorga, în suprafaţă de 3.087 de metri pătraţi, aflat pe Calea Victoriei la nr. 184-188, preţul cerut fiind de 5.525.700 de euro.

În Parcul Nicolae Iorga se află trei monumente – în centru, bustul poetului Nichita Stănescu, realizat în 1984, iar în spatele acestuia se află o cruce mare de marmură albă, o troiţă din 2011 cu triplă semnificaţie: dedicaţie marelui istoric Nicolae Iorga, eroilor neamului şi Lemnului Sfintei Cruci din biserica Sfântul Vasile cel Mare, aflată în apropiere.

Înspre strada Nicolae Iorga este şi bustul lui Ion Ghica, diplomat şi om politic român. Este amplasat de mai bine de un secol vizavi de Palatul Ghica-Grădişteanu, reşedinţă somptuoasă de final de secol XIX.

„Acum aud de la dumneavoastră că se vinde. Nu ştiam. Dar ce ne mai mirăm. Ar fi păcat să îl cumpere cineva care să construiască aici un bloc pentru că vine atâta lume aici. O doamnă vine de 36 de ani în parc, când va afla o să se supere”, spune paznicul din parc.

Parcul Nicolae Iorga – care până anul trecut s-a aflat în administrarea Primăriei Sector 1 – se află în vecinătatea Bisericii „Sf. Nicolae” şi vizavi de Hotelul Moxa.

Cea de a doua proprietate din Capitală pe care Ambasada Italiei o scoate la vânzare, la un preţ de 1.744.600 de euro,este un teren în suprafaţă de 1133,57 de metri pătraţi, aflat în strada Luigi Cazavillan nr. 26-28.

Ambasada Italiei spune că îşi rezervă dreptul de a efectua vânzarea chiar şi în cazul în care va există o singură ofertă considerată valabilă, conformă şi adecvată, precum şi dreptul de a anula, de a suspenda sau de a revoca procedura de licitaţie în orice etapă, conform legislaţiei în vigoare, se arată în anunţul de licitaţie.

Ofertele se pot depune la Biroul Administrativ al Ambasadei Italiei la Bucureşti până la data de 15 mai, ora 12.00.