Ambasada RUSIEI din KIEV a fost BLOCATĂ de manifestanţi ucraineni. Drapelul Rusiei a fost SMULS

Câteva sute de manifestanţi ucraineni au blocat sâmbătă accesul în Ambasada Rusiei de la Kiev, au dat jos drapelul rus de pe sediul acesteia, au aruncat cu ouă în clădire şi au răsturnat autoturismele diplomaţilor ruşi care erau parcate în afara incintei misiunii,

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 16:51
Ambasada RUSIEI din KIEV a fost BLOCATĂ de manifestanţi ucraineni. Drapelul Rusiei a fost SMULS

Manifestanţi ucraineni au blocat accesul în sediul Ambasadei Rusiei la Kiev şi au smuls drapelul rus de pe clădire, relatează agenţiile AFP şi EFE.

După ce noaptea trecută insurgenţii rusofoni din estul Ucrainei au doborât un avion al armatei ucrainene la Lugansk, ucigându-i pe toţi cei 49 de militari aflaţi la bord, circa 200-300 de ucraineni s-au strâns sâmbătă după-amiază în faţa sediului Ambasadei ruse la Kiev. Ei au scandat lozinci împotriva Rusiei şi au cerut Kremlinului să nu mai intervină în problemele interne ale Ucrainei. Unul dintre protestatari a escaladat gardul ambasadei şi a smuls drapelul Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei a declarat televiziunii ruse NTV că personalul misiunii diplomatice se simte ‘relativ în siguranţă’, dar resimte o ‘presiune psihologică’.

Merkel şi Hollande, îngrijoraţi de situaţia din Ucraina

Preşedintele francez, Francois Holande, şi cancelarul german, Angela Merkel, şi-au exprimat preocuparea în legătură cu continuarea luptelor în Ucraina în cadrul unei convorbiri telefonice, sâmbătă după-amiază, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, a indicat preşedinţia franceză într-un comunicat, relatează AFP.

Potrivit comunicatului, Hollande şi Merkel s-au declarat preocupaţi îndeosebi în legătură cu atacul care a provocat moartea a 49 de soldaţi ai armatei ucrainene sâmbătă dimineaţa.

Cei doi au subliniat ”importanţa de a se ajunge rapid la o încetare a focului în Ucraina”. ”Este vorba de a se crea condiţiile efective pentru o detensionare a situaţiei în teren, îndeosebi evitându-se trecerea peste graniţă a unor combatanţi şi arme şi făcând apel la separatişti să pună capăt luptelor”, se afirmă în textul comunicatului.

AFP aminteşte că un avion de transport militar a fost doborât în apropiere de aeroportul din Lugansk de către separatişti proruşi, un atac care afectează speranţele privind o detensionare a situaţiei ce apăruseră în ultimele zile după primele contacte dintre Kiev şi Moscova.