Ambasada SUA în România condamnă vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă fără echivoc recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi şi solicită aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac, potrivit unui comunicat de presă.

RomaniaTV.net
05 apr. 2019, 14:49
Ambasada SUA în România condamnă vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

„Distrugerea a zeci de morminte evreieşti este nu doar un atac împotriva comunităţii evreieşti, ci şi un atac împotriva diversităţii întregii societăţi româneşti. Suntem alături de familiile de evrei în cazul cărora mormintele celor dragi au fost profanate. Solicităm aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac”, arată ambasada SUA.

În 4 aprilie, poliţiştii vasluieni au anunţat că cercetează împrejurările în care mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost distruse.

„În urma unei plângeri potrivit căreia un număr de 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost găsite distruse, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. 

Citeşte şi: Cimitirul evreiesc din Huşi a fost vandalizat