Ambasada SUA în România, reacţie dură privind criza din Ucraina. „Regimul Putin este agresiv şi se bazează pe ameninţări”

Reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite în România susţin că agresivitatea, ameninţările şi intimidările la care recurge regimul Putin au drept consecinţă faptul statele se gândesc la opţiuni de se apăra.

21 ian. 2022, 17:54
Ambasada SUA în România, reacţie dură privind criza din Ucraina. „Regimul Putin este agresiv şi se bazează pe ameninţări”

Printr-un mesaj publicat pe Facebook, Ambasada SUA în România a mai precizat că statele au dreptul de a-şi alege liber angajamentele de securitate, acest principiu aplicându-se inclusiv Ucrainei.

”Faptul că regimul Putin este agresiv şi se bazează pe ameninţări şi intimidare are o consecinţă firească, anume că statele se gândesc la opţiuni pentru a se apăra. Conform principiilor de bază ale securităţii europene, susţinem dreptul statelor de a alege liber ce aranjamente de securitate fac, inclusiv în ce alianţe devin membre. Acest lucru se aplică Ucrainei şi oricărui alt stat. Stop propagandei false!”, este mesajul postat de Ambasada SUA pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Criza din Ucraina. Preşedintele Klaus Iohannis a decis să convoace CSAT abia miercuri după întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă

Reacţia vine în contextul în care Rusia a cerut retragerea forţelor NATO din România şi Bulgaria.

Ministerul român al Afacerilor Externe a respins solicitările ca fiind inoportune şi lipsite de orice fundament.

Săptămâna trecută, ambasada SUA la Bucureşti a avut, pe pagina de Facebook, o postare critică la adresa Rusiei, despre care afirma că a invadat R. Moldova, Georgia, Ucraina şi nu a mai plecat. ”Vedeţi un tipar aici? Cine este agresorul?”, era întrebarea de pe pagina reprezentanţei diplomatice.

Citeşte şi: Alexandru Rafila prezintă cel mai negru scenariu privind evoluţia pandemiei în România: Am putea ajunge la 76.000 de infectări pe zi


loading...
Partenerii noștri