Ambasada SUA: Patriotismul Regelui Mihai I, dragostea şi dăruirea sa pentru poporul român vor dăinui permanent

Publicat: Miercuri, 06 Decembrie 2017 13:40 // Actualizat: Miercuri, 06 Decembrie 2017 13:45 // Sursa: romaniatv.net

Ambasada Statelor Unite ale Americii a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

"Ambasada Statelor Unite ale Americii transmite condoleanţele sale poporului român la moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Rolul său în victoria din cel de-al Doilea Război Mondial şi serviciile sale aduse Forţelor Aliate au fost recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii care, în 1946, i-a acordat Majestăţii Sale Legiunea de Merit.

Patriotismul Majestăţii Sale Mihai I, dragostea sa pentru România şi dăruiea sa pentru poporul român vor dăinui permanent", se arată în mesajul transmis de Ambasada SUA la Bucureşti.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, înainte de a participa la dezbaterea "Preparing for the 21st century threats". Hans Klemm a declarat că Regele Mihai a fost un patriot curajos, care a făcut eforturi pentru a asigura o Românie liberă.

"Vreau să exprim condoleanțele mele și simpatia mea față de cei care l-au admirat pe Regele Mihai al României. În secolele care au trecut au fost multe acte de curaj ale multor români, dar, dacă ne uităm adânc la perioada anilor 1944-1947, cred ar fi fost fost greu să identific un alt român care a fost mai curajos, mai determinat și mai patriot decât Regele Mihai, pentru rolul pe care l-a avut în august 1944 și efortul său pentru a asigura o Românie liberă și să pună o graniță în calea consolidării comunismului după încheierea conflictelor din 1945. Nu aș putea spune că a fost un efort unic, dar, cu siguranță, contribuția sa la acel efort a fost exemplară și mulți au admirat această parte a istoriei", a spus Hans Klemm.

Decanul Facultății de Studii Europene, Nicolae Păun, a propus, în deschiderea dezbaterii, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, și toți cei peste 150 de participanți la dezbatere s-au ridicat în picioare și au păstrat tăcerea câteva secunde.

Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai a găzduit, miercuri, dezbaterea "Preparing for the 21st century threats", organizată de Grupul de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL, think-tank de analiză în domeniul politicii internaționale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ambasada SUA Hans Klemm Regele Mihai Regele Mihai I
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H