Ambasada Suediei ironizează povestea lui Liviu Dragnea cu aşa-zisa tentativă de asasinat. Postarea a dispărut de pe Facebook

Ambasada Suediei în România a postat pe Facebook povestea asasinării regelui suedez Gustav al III-lea, la o zi după ce Liviu Dragnea a povestit că a fost ţinta unei tentative de asasinat în 2017. Ulterior, postarea a dispărut de pe pagina Ambasadei.

RomaniaTV.net
23 aug. 2018, 07:20

UPDATE Postarea despre asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei a dispărut joi de pe pagina de Facebook a ambasadei.

Ambasada Suediei afirmă că nu a şters postarea şi că încearcă să afle de ce a dispărut de pe pagina de Facebook.

__________

Spre deosebire de varianta lui Liviu Dragnea, atentatul la viaţa regelui Gustav al III-lea a fost dus până la capăt.

„Cinci conspiratori şi o tentativă de asasinat la operă.

S-a întâmplat pe 16 martie 1792 la balul mascat de la Opera Regală din Stockholm, organizat de regele Suediei, Gustav al III-lea. La scurt timp după ce a ajuns la petrecere, regele a fost înconjurat de cinci membri ai aristocraţiei şi împuşcat. Regele a murit câteva zile mai târziu, din cauza rănilor.

Povestea regelui Gustav al III-lea este una dintre cele mai interesante din istoria regalităţii suedeze. Moştenirea lui Gustav al III-lea este însemnată chiar şi în ziua de azi, mai ales sub forma unor clădiri şi instituţii importante în Suedia, cum ar fi Academia Suedeză, Teatrul Regal, Opera Regală, Baletul Regal”, se arată în mesajul Ambasadei Suediei.

Postarea s-a bucurat de mare succes, numeroşi internauţi lăudând spiritul suedez şi chiar propunând măriri de salariu pentru administratorii paginii. În secţiunea comentarii, Ambasada a precizat că niciunul din cei cinci conspiratori nu purta numele „Soros” şi că povestea este una strict istorică, fără nicio legătură cu alt context.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, detalii despre tentativa de asasinat: M-au urmărit, m-au blocat în trafic două maşini. Nu cred că Soros a fost implicat