Ambasadele SUA din Orientul Mijlociu vor fi redeschise, cu excepţia celei din Yemen

Statele Unite au anunţat, vineri, redeschiderea duminică a misiunilor diplomatice din Orientul Mijlociu şi Africa închise în urma ameninţărilor Al-Qaida, explicând totuşi că ambasada lor din Yemen va rămâne închisă.

RomaniaTV.net
10 aug. 2013, 10:26
Ambasadele SUA din Orientul Mijlociu vor fi redeschise, cu excepţia celei din Yemen

Purtătoarea de cuvânt a departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a precizat într-un comunicat că consulatul american din oraşul pakistanez Lahore va rămâne de asemenea închis după ce personalul neesenţial a fost evacuat vineri în urma unor „ameninţări”.

Cele 20 de ambasade închise din cauza „ameninţărilor” reţelei extremiste se situează în Orientul Mijlociu şi în Africa, însă cea de la Islamabad nu este inclusă.

Conform Psaki, 18 din cele 19 ambasade şi consulate supuse acestei închideri îşi vor redeschide porţile duminică, prima zi a săptămânii în majoritatea statelor musulmane.

Însă aceasta a declarat că „ambasada noastră de la Sanaa, în Yemen, va rămâne închisă din cauza preocupărilor provocate de un şir de ameninţări privind un eventual atac terorist realizat de Al-Qaida în Peninsula Arabică”.

„Consulatul nostru de la Lahore, în Pakistan, care a fost de asemenea închis din cauza unei alte ameninţări, va rămâne şi el închis”, a adăugat ea.