Ambasadoarea SUA din India a fost CONVOCATĂ după arestarea unei diplomate indiene la New York

India a convocat-o vineri pe ambasadoarea americană la New Delhi Nancy Powell pentru a-i prezenta protestul autorităţilor faţă de arestarea unuia dintre diplomaţii indieni la New York, a anunţat Ministerul de Externe, relatează AFP.

RomaniaTV.net
13 dec. 2013, 15:49
Ambasadoarea SUA din India a fost CONVOCATĂ după arestarea unei diplomate indiene la New York

„Ea a fost deja convocată de către secretarul de stat pentru Afaceri Externe” Sujatha Singh, a declarat pentru AFP Syed Akbaruddin, un purtător de cuvânt al ministerului.

Ambasada Indiei la Washington a anunţat că adjuncta consulului general la New York a fost arestată joi, în timp ce îşi ducea fiica la şcoală, că a fost încătuşată şi reţinută câteva ore, după care a fost eliberată.

Potrivit presei indiene, diplomata Devyani Khobragade este suspectată că a minţit cu privire la contractul de muncă al menajerei de acasă, în cadrul procesului de solicitare a vizei americane de către angajată.

„Suntem şocaţi şi îngroziţi de modul în care a fost umilită, iar acest lucru va fi denunţat cu fermitate pe lângă Statele Unite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului indian de Externe. „Aspectul judiciar este necesar să fie tratat separat. Nimic nu poate justifica ceea ce i s-a întâmplat tinerei doamne„, a subliniat el.

Potrivit Ambasadei Indiei la Washington, această arestare are la bază acuzaţii depuse de către fosta menajeră a diplomatei. Aceasta este vizată de o procedură în justiţia indiană, menită să o împiedice să depună plângere împotriva diplomatei, în afara teritoriului Indiei, cu privire la condiţiile de muncă, a anunţat ambasada pe site.