Ambasadorul american din Turcia, convocat pentru a explica violenţele din faţa misiunii diplomatice din Washington

Ministerul de Externe de la Ankara l-a convocat luni după-amiază pe ambasadorul Statelor Unite, John Bass, pentru a da explicaţii cu privire la violenţele izbucnite săptămâna trecută între protestatarii americani şi bodyguarzii turci în faţa misiunii diplomatice turce de la Washington, relatează Hurriyet Daily News.

22 mai 2017, 18:08
Ambasadorul american din Turcia, convocat pentru a explica violenţele din faţa misiunii diplomatice din Washington

”Ambasadorul Statelor Unite de la Ankara a fost convocat astăzi (n.r. luni) la ministerul de Externe, iar acestuia i s-a prezentat un protest verbal şi scris ca urma a acţiunilor agresive şi neprofesionale, contrare regulilor şi practicilor diplomatice, luate de către personalul de securitate american împotriva echipei de protecţie a ministrului Mevlut Cavusoglu”, se arată într-un comunicat al Ankarăi., potrivit news.ro.

Nouă persoane au ajuns la spital în urma încăierării, iar reprezentanţii departamentului de Stat au condamnat în termeni duri incidentul din faţa reşedinţei ambasadorului turc de la Washington.

Autorităţile americane continuă investigaţia şi au cerut colaborarea turcilor pentru identificarea bodyguarzilor implicaţi în ciocniri, dar nu este clar ce măsuri s-ar putea lua împotriva acestora, potrivit news.ro.

Citeşte şi Ambasadorul turc de la Bruxelles, convocat de Comisia Europeană pentru ameninţările lui Erdogan

Doi membri ai echipei de securitate turce i-au atacat chiar pe ofiţerii americani, însărcinaţi cu protejarea delegaţiei preşedintelui Erdogan.

Aceştia au fost reţinuţi pentru scurt timp, iar autorităţile americane le-au confiscat armele înainte de a-i elibera pentru că fac parte dintr-o misiune diplomatică din Statele Unite, potrivit news.ro.

Până la difuzarea înregistrării cu ciocnirile violente din faţa reşedinţei ambasadorului turc, cei doi bărbaţi plecaseră deja din ţară alături de anturajul preşedintelui Erdogan..