Ambasadorul britanic e mândru de Ungureanu: Este primul premier român absolvent de Oxford

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a scris pe blogul ambasadei că Mihai Răzvan Ungureanu a devenit primul premier al României absolvent al Universităţii Oxford, faimoasa Universitate prin care au trecut premieri şi preşedinţi din toată lumea.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 18:25
Ambasadorul britanic e mândru de Ungureanu: Este primul premier român absolvent de Oxford

„Universităţile Oxford şi Cambridge au o tradiţie îndelungată în ceea ce priveşte educarea premierilor britanici. William Gladstone, Margaret Thatcher, Tony Blair – cu toţii au studiat la Oxford. De fapt, de la primul premier britanic – Robert Walpole – şi până la ultimul – David Cameron – 41 dintre cei 55 de premieri britanici au studiat la Oxford sau la Cambridge”, scrie Harris pe blogul ambasadei.

Ambasadorul mai scrie că în anii recenţi, „cele două universităţi de talie mondială au fost alma mater al premierilor şi preşedinţilor din toată lumea” şi îi ca exemple pe Indira Gandhi, Benazir Bhutto şi Bill Clinton.

„Astăzi, un nou nume a fost adăugat acestei liste. Mihai Răzvan Ungureanu a devenit primul absolvent de Oxford care devine premier al României. Felicitări lui şi felicitări pentru Oxford, deşi mă doare să spun – eu am fost la Cambridge”, scrie Harris.

El povesteşte că anul trecut a găzduit o recepţie la care au fost invitaţi toţi absolvenţii români ai Universităţilor Oxford şi Cambridge, iar Mihai Răzvan Ungureanu a fost oaspetele de onoare.

„Ceilalţi 60-70 de oaspeţi fac parte din toate sectoarele vieţii româneşti – mediul de afaceri, academic, finanţe, serviciul public”, scrie Harris, adăugând că atunci când el a absolvit la Cambridge, acolo nu exista niciun român, dar că acum au ajuns să formeze o comunitate numeroasă. O dovadă despre cât de departe a ajuns România dar şi despre unde au ajuns Universităţile Oxford şi Cambridge.

Motto-ul colegiului unde a studiat Ungureanu, la Oxford, este foarte grăitor – Ad quattuor cardines mundi (în cele patru colţuri ale lumii). Acum, inclusiv în România „, scrie Harris.