Ambasadorul Brummel: MCV va fi ridicat când sunt îndepliniţi indicatorii. Nu s-a ajuns în această situaţie

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, joi, că MCV are nişte "indicatori clari" şi când aceştia vor fi realizaţi Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu va mai fi necesar pentru România, precizând că până acum nu s-a ajuns la această situaţie.

11 iun. 2015, 20:29
Ambasadorul Brummel: MCV va fi ridicat când sunt îndepliniţi indicatorii. Nu s-a ajuns în această situaţie

Întrebat cum se văd problemele din România în Marea Britanie, Paul Brummell a afirmat că Londra susţine importanţa luptei anticorupţie.

Citeşte şi: Oficial CE: Comisia va menţine MCV pentru România şi Bulgaria atât timp cât va fi necesar

„Cred că noi susţinem importanţa luptei împotriva corupţiei în România. Când România a intrat în UE, în 2007, a fost clar că nivelul corupţiei a fost prea înalt şi de aceea a apărut MCV. Sunt fericit că MCV a înregistrat multe succese, instituţiile anticorupţie au făcut ceva foarte bun, cred că e ceva foarte pozitiv pentru România şi Europa”, a declarat ambasadorul, la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii la recepţia organizată de ziua Reginei Elisabeta a II-a.

Diplomatul a reamintit, totodată, că nu comentează cazuri individuale. Întrebat dacă MCV va fi ridicat, Brummells a precizat că deocamdată nu s-au realizat indicatorii ceruţi de Mecanism, scrie Mediafax.

Cred că depinde de ce se întâmplă aici în România, sunt indicatori clari (în MCV) şi, dacă aceşti indicatori sunt realizaţi înseamnă că MCV nu o să mai fie necesar. Dar nu am ajuns la această situaţie până acum„, a afirmat Paul Brummell, adăugând că au fost făcute progrese.

Referitor la relaţiile comerciale, ambasadorul a apreciat că nivelul schimburilor comerciale este bun, de peste trei miliarde de euro, dar a spus că „atracţiile” României nu sunt suficient cunoscute în Marea Britanie.

„E important ca România să lupte în continuare împotriva corupţiei şi să creeze o platformă pentru investiţii mai transparentă şi mai clară. Cred că perspectivele pentru România sunt foarte bune”, a mai spus ambasadorul britanic.

La recepţia organizată la Arenele BNR îşi anunţase prezenţa şi premierul Victor Ponta, dar acesta nu a mai apărut. Au fost prezenţi, în schimb, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, europarlamentarul Monica Macovei, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan, fostul premier Petre Roman, precum şi ambasadori şi parlamentari.