Ambasadorul Italiei în Congo, ucis într-un atac armat asupra unui convoi umanitar. A fost vorba de o tentativă de răpire

Ambasadorul Italiei la Kinshasa a fost ucis luni prin împuşcare, într-un atac armat care a vizat un convoi al Programului Alimentar Mondial (PAM), în timpul unei vizite în apropiere de Goma, în estul Republicii Democratice Congo.

22 feb. 2021, 14:34
Ambasadorul Italiei în Congo, ucis într-un atac armat asupra unui convoi umanitar. A fost vorba de o tentativă de răpire

Ministerul de Externe de la Roma a confirmat luni că Luca Attanasio, ambasadorul Italiei în RD Congo, a fost transportat după atac la spitalul Manusco, din Goma, unde i s-a anunţat decesul. Circumstanţele atacului, în care a fost ucis şi un carabinier, nu sunt clare încă. În total au fost trei morţi, între care şi şoferul vehiculului.

Luca Attanasio era ambasadorul Italiei în Congo din anul 2019.

Victimele călătoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, şi în care se afla, pe lângă ambasadorul Italiei, şi şeful delegaţiei UE.

Citeşte şi George Maior, ambasadorul României în SUA, rechemat în ţară de Klaus Iohannis, după aproape şase ani. De asemenea, Emil Hurezeanu nu va mai fi ambasador în Germania

Potrivit agenţiei France Presse, care citează autorităţile parcului naţional Virunga, convoiul a fost atacat în apropierea oraşului Kanyamahoro, în jurul orei locale 10:15 (09:15, ora României), în cadrul unei tentative de răpire.

Numeroase grupări armate acţionează în şi în jurul parcului naţional Virunga, situat de-a lungul frontierelor congoleze cu Rwanda şi Uganda. Aceste grupări au atacat în repetate rânduri paznici ai parcului Virunga.

Luca Attanasio, imediat după ce a fost împuşcat:

Luca Attanasio, imediat după împuşcare

Citeşte şi Ambasadorul Ciprului în România, găsit mort în reşedinţa din Bucureşti