Ambasadorul Maior, de Ziua Naţională: Salut contribuţia comunităţii româneşti din SUA la promovarea valorilor naţionale

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naționale, că trebuie salutată contribuția remarcabilă a întregii comunității românești din SUA la promovarea identității și valorilor românești.

01 dec. 2015, 17:59
Ambasadorul Maior, de Ziua Naţională: Salut contribuţia comunităţii româneşti din SUA la promovarea valorilor naţionale

„În ziua în care sărbătorim 97 de ani de la Marea Unire, salut contribuția remarcabilă a întregii comunități românești din Statele Unite ale Americii la promovarea identității și valorilor românești. Parteneriatul Strategic româno-american reprezintă un reper esențial pentru politica externă, pentru securitatea națională și pentru prosperitatea țării noastre, legătura profundă dintre România și SUA fiind, dincolo de contactele diplomatice și politice, un rezultat al interacțiunii umane, al implicării active a comunității românești din Statele Unite”, spune Maior.

Citeşte şi: George Maior: Marea Neagră trebuie să rămână o zonă de stabilitate

Potrivit ambasadorului, după 135 de ani de relații diplomatice între România și Statele Unite ale Americii, dezvoltarea continuă a relației bilaterale, pe dimensiunile sale esențiale: securitate națională, economie, inovație, educație și stat de drept, reprezintă una dintre garanțiile cele mai sigure pentru un viitor mai bun al României.

„Țara noastră este acum o ancoră de stabilitate în climatul regional de securitate actual, preocupant și impredictibil, dar și un partener de încredere al Statelor Unite. Împreună cu dumneavoastră, putem consolida relația privilegiată dintre România și SUA, mai ales pe dimensiunile în care există încă mult potențial, precum investițiile americane în România, dar și cele românești în SUA, ridicarea vizelor sau întărirea cooperării pe domeniile educației, științei și tehnologiei”, afirmă diplomatul român în mesajul său.

Potrivit acestuia, în contextul actual, trebuie menționată și participarea proactivă a României la solidaritatea comunității internaționale, scrie Agerpres.

„Rememorarea momentului de la 1918, al cărui Centenar îl vom aniversa peste puțini ani, precum și dialogul cu partenerii noștri pe plan internațional, cărora le exprimăm cu acest prilej calde mulțumiri, alcătuiesc un mesaj de respect, încredere și convingere în participarea proactivă a României la solidaritatea comunității internaționale, oricare ar fi contextul istoric și geopolitic.

Cu ocazia Zilei Naționale, accentuez faptul că România transmite un mesaj de unitate în jurul principiilor privind dialogul, înțelegerea reciprocă, încrederea, respectarea pluralismului și diversității, care trebuie să caracterizeze comunitatea internațională și de valori din care facem parte. Sub spectrul amenințării teroriste care lovește direct în principiile fundamentale ale umanității, România și diplomația română reiterează implicarea activă în găsirea de soluții și măsuri adecvate pentru soluționarea eficientă a acestor situații de criză.

Exprim pe această cale încrederea mea fermă că în ciuda provocărilor dificile din ultima perioadă, în ciuda tragediilor care ne-au lovit, solidaritatea și unitatea sunt răspunsurile cele mai potrivite pe care le putem avea pentru a-i sprijini pe cei afectați și pentru a schimba lucrurile în bine pentru noi toți„, mai afirmă ambasadorul Maior în mesajul său.