Ambasadorul Olandei, despre cazul Păun-Voicu: Imunitatea parlamentară nu ar trebui folosită ca un scut

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner Grubacic, a declarat, joi, întrebată despre votul în cazul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, că imunitatea nu ar trebui folosită de către parlamentari ca un scut.

18 feb. 2016, 17:41
Ambasadorul Olandei, despre cazul Păun-Voicu: Imunitatea parlamentară nu ar trebui folosită ca un scut

„În ceea ce priveşte imunitatea parlamentarilor aş dori să spun că, desigur, nu comentăm cazuri individuale, dar ar trebui reamintit că fiecare este egal în faţa legii şi de aceea chestiunea imunităţii ca atare nu ar trebui folosită de către parlamentari ca un scut în spatele căruia să se poate ascunde”, a afirmat diplomatul olandez la finalul unei discuţii informale cu jurnaliştii.

Citeşte şi:  Ambasada SUA, despre votul în cazul Voicu-Păun: Nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară

Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererile DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PSD Mădălin Voicu.

În cazul deputatului Nicolae Păun, a fost aprobată reţinerea, însă ulterior şedinţa Camerei a fost suspendată din lipsă de cvorum. A doua cerere pentru Păun, privind arestarea, va fi dezbătută şi votată miercurea viitoare. Cei doi sunt acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni de corupţie.