Ambasadorul Olandei: România trebuie să facă reformele în justiţie promise în 2007 pentru a atrage investitori

România trebuie să facă reforme în justiţie, aşa cum a promis la aderarea la UE în 2007, pentru a atrage investiţii, scrie, pe Twitter, ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, după ce ministrul Economiei, Andrei Gerea, i-a invitat pe investitorii olandezi să investească în companiile de stat.

RomaniaTV.net
06 nov. 2013, 13:18
Ambasadorul Olandei: România trebuie să facă reformele în justiţie promise în 2007 pentru a atrage investitori

Pentru ca investiţiile româneşti şi străine să vină, „cel mai bine” ar fi să se facă „reforme legislative, în justiţie” şi în ceea ce priveşte corupţia, „promise în 2007 la aderarea României la UE, monitorizate prin MCV”, scrie, pe Twitter, diplomatul olandez.

Totodată, Matthijs van Bonzel notează că ministrul Andrei Gerea i-a invitat pe investitorii străini să investească în companii deţinute de stat, unde „stadiul reformelor e întârziat”.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, l-a primit, luni, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel, ocazie cu care „cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, apreciind nivelul schimburilor comerciale ca fiind unul foarte ridicat, de natură să încurajeze şi alte proiecte viitoare comune”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Andrei Gerea a prezentat ambasadorului olandez demersurile Ministerului Economiei de atragere de investiţii la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, „adresând cu acest prilej companiilor olandeze interesate o invitaţie la convorbiri pe acest subiect”, potrivit sursei citate.

De asemenea, ministrul Gerea a transmis ambasadorului Olandei „o listă a companiilor din portofoliul ministerului aflate în proces de privatizare şi atragere de investiţii, asigurându-l de deschiderea părţii române pentru continuarea discuţiilor pe teme concrete de interes, pentru viitoare colaborări”.