Ambasadorul României la Chişinău a discutat cu şeful legislativului moldovean despre cooperare

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, a discutat marţi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, subiecte ce vizează cooperarea bilaterală între cele două state, priorităţile agendei interne de modernizare a Republicii Moldova, precum şi obiectivele agendei europene a Republicii Moldova.

RomaniaTV.net
02 iul. 2013, 10:53
Ambasadorul României la Chişinău a discutat cu şeful legislativului moldovean despre cooperare

Igor Corman şi Marius Lazurca au menţionat dezvoltarea dinamică a dialogului bilateral, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, consemnând o serie de vizite reciproce la nivel înalt şi şedinţe ale comisiilor mixte, toate venind să susţină importanţa atribuită bunelor relaţii de cooperare între Chişinău şi Bucureşti, informează un comunicat difuzat de parlamentul de la Chişinău, se arată într-o corespiondenţă de la Chişinău.

Cei doi oficiali au discutat şi despre importanţa consolidării securităţii energetice a Republicii Moldova prin diversificarea resurselor şi, inclusiv, prin lansarea lucrărilor de reconstrucţie a gazoductului Iaşi – Ungheni.

„Republica Moldova are încă multe de făcut la nivel local pentru asigurarea condiţiilor necesare conectării, în termeni optimi, la reţelele de gaze ale României, inclusiv pentru asigurarea instrumentarului juridic şi a infrastructurii tehnice necesare”, a menţionat Igor Corman.

La rândul său, înaltul diplomat român a remarcat importanţa unui dialog constructiv în cadrul majorităţii parlamentare, ca o dovadă de maturitate şi o garanţie atât pentru cetăţenii moldoveni, cât şi pentru partenerii externi, că actuala coaliţie de guvernare este angajată cu seriozitate în realizarea obiectivelor propuse.