Ambasadorul Rusiei la Washington ameninţă SUA după vizita lui Zelenski: „Acţiunile lor provocatoare duc la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate”

Vizita lui Volodimir Zelenski la Washington a arătat că nici Statele Unite şi nici preşedintele ucrainean nu sunt "pregătiţi pentru pace", a afirmat miercuri ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, care avertizează că acţiunile "provocatoare” ale americanilor, făcând referire la furnizarea sistemului Patriot, duc către o escaladare ale cărei consecinţe "nu pot fi imaginate", relatează CNN.

22 dec. 2022, 15:18
Ambasadorul Rusiei la Washington ameninţă SUA după vizita lui Zelenski: „Acţiunile lor provocatoare duc la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate”

Comentariile diplomatului rus au venit după ce Zelenski a ţinut un discurs istoric în Congresul SUA, exprimându-şi recunoştinţa pentru sprijinul american în lupta împotriva agresiunii ruseşti de la începutul războiului şi cerând mai multe arme.

„Declaraţiile conciliante ale administraţiei Biden despre lipsa intenţiei de a începe o confruntare cu Rusia sunt doar vorbe goale”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov într-o declaraţie distribuită de Ambasada rusă, care denunţă „călătoria în stil hollywoodian” a lui Zelenski la Washington.

„Ceea ce a fost anunţat, în esenţă, cu aplauze şi zâmbete sarcastice, a fost necesitatea de a continua războiul prin procură împotriva ţării noastre, până la o victorie deplină asupra noastră”, a declarat Antonov.

De asemenea, ambasadorul rus a avertizat că implicarea SUA în Ucraina ar putea duce la o intensificare a conflictului. „Acţiunile provocatoare ale SUA duc în mod constant la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate”, a spus el, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Apropiat al lui Putin, fost vicepremier al Rusiei, rănit în Doneţk: „A fost o lovitură ţintită”

Vorbind alături de Zelenski, preşedintele Joe Biden a anunţat că SUA va trimite Kievului un sistem de apărare antirachetă Patriot, ca parte a unui pachet suplimentar de asistenţă de 1,8 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Antonov a subliniat că anunţul lui Biden a venit în ciuda avertismentelor Rusiei împotriva furnizării sistemului către Ucraina. „Cred că toată lumea înţelege perfect ce soartă poate avea personalul care deserveşte acest complex pe teritoriul Ucrainei”, a spus el.

Citeşte şi: Declaraţie şocantă a lui Vladimir Putin. „Mereu i-am văzut pe ucraineni ca pe un popor de fraţi”