Ambasadorul SUA, Hans Klemm, interesat de situaţia romilor din Baia Mare

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a vizitat comunitatea de romi care trăiește în zona numită Pirită, aflată la periferia municipiului Baia Mare, a scris, joi, pe pagina sa de socializare, directorul Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, Bogdan Gavra.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 06:57
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, interesat de situaţia romilor din Baia Mare

„Zona Pirită a fost vizitată de Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm (…) împreună cu specialiștii din cadrul Serviciului Public Asistență Socială și reprezentanți ai Fundației HHC România (…) Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi soluții reale pentru creșterea incluziunii sociale. Ambasadorul Hans Klemm a dorit să știe cât mai multe detalii despre serviciile și programele sociale oferite acestei comunități, precum și problemele cu care se confrunta locuitorii din această zonă”, a menționat Bogdan Gavra, potrivit Agerpres.

În cursul zilei de joi, diplomatul american, urmează să aibă o întâlnire cu prefectul județului, Sebastian Lupuț, președintele Consiliului Județean Maramureș și primarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

De asemenea, tot în cursul zilei de joi, ambasadorul SUA îl va vizita la atelierul ” Casa Olarului” din orașul Baia Sprie pe meșterul popular Daniel Leș.