Ambasadorul SUA: Obama m-a instructat să vă vorbesc de statul de drept

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, că se referă foarte des în discursurile sale la statul de drept şi la mediul de afaceri din România deoarece a fost instructat în acest sens de către preşedintele american, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 16:17
Ambasadorul SUA: Obama m-a instructat să vă vorbesc de statul de drept

„Oamenii mă întreabă deseori aici, în România, de ce vorbesc atât de des despre statul de drept şi despre mediul de afaceri de aici. Vorbesc pentru că preşedintele SUA m-a instructat să fac acest lucru”, a spus ambasadorul american într-un discurs rostit la o conferinţă de presă la Parlament.

El a spus că un alt motiv pentru care se referă frecvent la situaţia din România este existenţa unui parteneriat strategic între cele două ţări.

Gitenstein a amintit că acest document fixează ca priorităţi pentru România consolidarea statului de drept, dar şi promovarea unui mediu de afaceri mai sănătos.

„Parteneriatul strategic pe care ţările noastre tocmai l-au încheiat în septembrie fixează ca priorităţi pentru România consolidarea statului de drept, promovarea unui mediu de afaceri mai sănătos, inclusiv cu mai multă transparenţă şi integritate publică”, a spus diplomatul american.


loading...