Ambulanţă cu întârziere de cinci ore din cauza drumului înzăpezit

Ambulanţa de la Buzău care a plecat, marţi, în jurul orei 16.30, spre localitatea Boldu, pe un drum înzăpezit pe care accesul se face extrem de greu şi pentru utilajele de deszăpezire, a ajuns la pacientul pentru care a fost solicitată, după circa cinci ore, bolnavul fiind găsit în viaţă.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 21:01
Ambulanţă cu întârziere de cinci ore din cauza drumului înzăpezit

O salvare aparţinând Serviciului de Ambulanţă Buzău a âncercat să ajungă, marţi după-amiază, în localitatea Boldu, la un tânăr de 33 de ani cu dureri mari în piept şi cu dificultăţi de respiraţie, intervenţia fiind extrem de dificilă din cauza drumului blocat de nămeţii care măsoară până la un metru, relatează Mediafax.

Bărbatul a fost găsit în viaţă, fiind consultat rapid de medicii de pe salvare care îl vor duce de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău, unde medicii vor încerca să-l stabilizeze.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Marius Sîrbescu, bărbatul nu este cunoscut cu afecţiuni medicale, însă marţi a început să se simte rău brusc, familia fiind cu atât mai impacientată cu cît în localitate nu exista la acel moment unm medic care să-i ofere tânărului de 33 de ani primele îngrijiri.

În condiţi normale, drumul dintre Buzău şi localitatea se parcurge în circa 40-45 de minute, însă acum acelaşi drum a fost parcurs în circa cinci ore.

DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, tronson care trebuie parcurs pentru a ajunge în localitatea Boldu, este blocat de luni, din cauza viscolului puternic care aduce zăpada pe carosabil.

Pe această şosea, nămeţii ajung să măsoare până la un metru, vântul care suflă în rafale formând inclusiv suluri de zăpadă pe care drumarii se chinuie de două zile să le înlăture însă fără succes.

Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, salvarea a fost solicitată în localitatea Boldu în urma unui apel venit la 112 marţi după-amiază. Apelul a fost făcut pentru un bărbat de 33 de ani din această localitate, care acuza dureri puternice în piept şi respira extrem de greu, situaţia fiind cu atât mai gravă cu cât în localitate nu există un medic care să-i ofere primul ajutor.

Pentru că drumul naţional 22 Rîmnicu Sărat – Brăila care trebuia parcurs pentru a ajunge la Boldu era blocat încă de luni de nămeţi care ajung până la un metru înălţime, salvarea a plecat spre localitatea respectivă cu un utilaj de la deszăpezire ca antemergător.