Copii leşinaţi la o şcoală din Capitală din cauza căldurii din clasă

Mai mulţi copii cu vârste de 12 şi 13 ani de la Şcoala nr. 99 din Sectorul 4 al Capitalei primesc îngrijiri medicale după ce au acuzat probleme respiratorii, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Trei dintre ei, precum și profesorul care se afla în clasă cu aceștia, au fost transportați la spital.

31 mai 2016, 11:11
Copii leşinaţi la o şcoală din Capitală din cauza căldurii din clasă

UPDATE: La spital s-a stabilit că elevii au acuzat probleme din cauza căldurii sufocante din clasă şi că profesorul de la oră nu le-a permis să deschidă ferestrele.

„Nu cunoaștem momentan cauza problemelor medicale. La fața locului s-a trimis și un echipaj specializat pentru cercetare în vederea depistării substanței care a generat această situație”, a precizat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, a declarat că trei copii au fost transportați la ”Marie Curie”, iar în cazul altor cinci elevi părinții au refuzat ca aceștia să fie duși la spital.

„Este vorba de opt copii, dintre care pentru cinci părinții au refuzat transportul la spital. Trei copii au fost transportați la Spitalul ‘Marie Curie’ conștienți, cooperanți. Au prezentat o stare generală de rău după ce au intrat într-o sală de clasă care fusese închisă de mai multă vreme și era foarte cald acolo. Acestea sunt primele evaluări”, a afirmat medicul.

De asemenea, profesorul care se afla cu elevii în sala de clasă a fost dus la Spitalul Bagdasar Arseni.