Ambulanţier şi paramedic, tăiaţi cu lama de un bărbat pe care urmau să îl ducă la spital

Un ambulanţier şi un paramedic SMURD din Sângeorz-Băi au fost atacaţi, vineri seară, cu o lamă de ras de un bărbat din Rodna pe care urmau să îl transporte la spital, ambii fiind răniţi uşor, iar bărbatul fiind internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 20:17
Ambulanţier şi paramedic, tăiaţi cu lama de un bărbat pe care urmau să îl ducă la spital

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Vasile Trifan, a declarat că o persoană a sunat, vineri seară, la 112, anunţând că un bărbat din Rodna este inconştient şi are nevoie de ajutor medical.

„La faţa locului a mers iniţial o ambulanţă. Când a sosit acolo, persoana respectivă şi-a revenit şi l-a atacat cu o lamă pe ambulanţier. Acesta a avut nevoie de sutură şi de pansament. Văzând cele întâmplate, echipajul de pe ambulanţă a chemat Poliţia. Iniţial, a venit un poliţist care a chemat alţi doi şi un echipaj SMURD. Noi am trimis o maşină de la Garda de Intervenţii Sângeorz-Băi, cea mai apropiată de Rodna”, a spus Vasile Trifan.

Potrivit sursei citate, în timp ce echipajul SMURD încerca să îl urce pe targă pe pacient, care fusese deja sedat, acesta a folosit din nou lama şi l-a tăiat la o mână şi pe un paramedic.

„Paramedicul a fost rănit uşor. A mers totuşi şi el la Spitalul Orăşenesc Năsăud, unde i s-a administrat vaccin antitetanos”, a declarat Vasile Trifan. Potrivit sursei citate, pacientul respectiv a fost dus la Bistriţa şi internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.