Ambulanţieriii din Mehedinți protestează pentru a fi testaţi pentru coronavirus: Vrem să fim testaţi

Protest al ambulanțierilor din Drobeta Turnu Severin! Oamenii sunt disperați și cer să fie testați pentru coronavirus după ce ruda unui coleg de-al lor a fost confirmată și se află în stare critică, în comă, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 04:55
Ambulanţieriii din Mehedinți protestează pentru a fi testaţi pentru coronavirus:  Vrem să fim testaţi

Medici, asistenți medicali și ambulanțieri protestează și cer să fie testați pentru coronavirus. Aceștia acuză DSP Mehedinți că în momentul în care au făcut ancheta epidemiologică în cazul bărbatului infectat nu au inclus și angajații Serviciului de Ambulanță Județean(SAJ). Angajații de la Ambulanță susțin faptul că neștiind dacă au contactat sau nu virusul pot îmbolnăvi și alte pacienți.

Citește și: Încă trei români au murit din cauza coronavirus. Bilanţul deceselor a urcat la 37. Cel mai tânăr pacient avea 39 de ani

”Du-te acasa, ia paracetamol ca ai o raceala banala si acum e in coma. Unul dintre colegi este var cu el si a lucrat cu noi. Vrem sa fim testati!” , strigă aceștia.

Pacientul a fost dus la UPU pe 24 martie, de către un echipaj de Salvare, ulterior acesta a fost trimis la un alt spital, cu un alt echipa, apoi trimis acasă. După două zile, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit și a fost solicitată din nou Ambulanța care l-a dus Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Toţi cei şase angajaţi, printre care şi un medic, care au intrat în contact direct cu pacientul au fost trimişi în izolare, sâmbătă seara.