Amelia Racea, fostă medaliată cu aur la Europenele de gimnastică, este acum artist la Circul Metropolitan

Amelia Racea, fostă campioană europeană la bârnă, în 2010, la Birmingham, are o poveste de viaţă incredibilă. A strălucit în concursurile de gimnastică, apoi s-a accidentat grav, iar acum impresionează ca artist la circ.

19 ian. 2021, 17:26
Amelia Racea, fostă medaliată cu aur la Europenele de gimnastică, este acum artist la Circul Metropolitan
Amelia Racea, în centru, aur la CE de la Birmingham 2010

Amelia Racea are doar 26 de ani, dar a trăit experienţe pe care alţii nu le întâlnesc într-o viaţă întreagă. În 2010, la Birmingham, devenea campioană europeană la bârnă, dar îşi trecea în palmares şi bronzul în concursul pe echipe. Un an mai târziu, în 2011, lua bronzul la indiviudual compus, la Europanul de la Berlin. Culmea, aurul avea să vină surprinzător, după ce a înlocuit-o pe Ana Porgras, accidentată.

Amelia Racea a terminat-o cu gimnastica din cauza unei accidentări

„S-a spus că am renunțat pentru a continua studiile. N-a fost așa. M-am lovit la spate înaintea Olimpiadei de la Londra. Marea mea dezamăgire. Și singurul regret. Aveam dureri, cred că n-am fost dusă la control la timp. Cumva, antrenorii m-au dat la o parte fără să investigheze. Poate mă recuperam și mergeam la JO. Am perceput un dezinteres. Mă simțeam un nimeni în sală, așa că am spus stop”, a declarat Amelia Racea pentru GSP.

Circul, noua pasiune

După o pauză forțată de 6 ani a luat-o de la început cu antrenamentele, dar nu pentru sport, ci pentru numărul de echilibristică de la Circul Metropolitan.

„Am mers la un spectacol și mi-a plăcut. Am simțit imediat că trebuie să fiu și eu parte din spectacol. Venisem cu fiul meu, Marvin, să ne bucurăm de o reprezentație și m-am îndrăgostit. Acea invitație la circ mi-a schimbat viața, nu mi-am imaginat în nicio clipă că pot reuși”, a mai spus fosta gimnastă.

Sandra Izbașa se mărită: a fost cerută de soţie în ziua de Crăciun. Cine este norocosul

„E mai greu la gimnastică, antrenamentele sunt mai dese, mai grele. Cumva, la circ e mai ușor, dar să nu credeți că e floare la ureche. Se muncește mult pentru un număr. Sigur, oamenii cred că-i o distracție. Aici norocul e că dacă greșești, de multe ori nu știe nimeni, doar tu și colegii de la circ. Important e să nu se vadă, iar dacă se întâmplă, trebuie să continui cu zâmbetul pe buze”, a mai spus Amelia Racea.