Amenda colosală pe care o primit-o un bărbat din Bihor, după ce a aruncat șapte pui de câine pe drum

Amendă colosală pentru un bărbat din Bihor, care a aruncat șapte pui de câine. Bărbatul a fost găsit de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor.

15 mai 2024, 12:48
Amenda colosală pe care o primit-o un bărbat din Bihor, după ce a aruncat șapte pui de câine pe drum

Bărbatul din Bihor s-a ales cu o amendă mare nu pentru că i-a abandonat pe cei șapte pui de câine, ci și pentru că nu a sterilizat-o la timp pe mama lor.

Poliția Bihor a transmis că plasa plină cu căței a fost găsită acum două săptămâni de proprietarul unei case din Paleu. Micuții patrupezi au fost aruncați dintr-o mașină.

Citește și Primele imagini cu bătaia mortală din Crângași! Criminalii își loveau victima fără milă, în mijlocul străzii, în timp ce trecătorii se uitau șocați

Amenda colosală pe care o primit-o un bărbat din Bihor, după ce a aruncat șapte pui de câine pe drum

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Bihor au constatat că puii de câine fuseseră născuți recent. „Căţeii au fost preluaţi de poliţişti şi plasaţi într-un adăpost de profil”, au spus polițiștii.

Oamenii legii au identificat autoturismul și persoana care a abandonat câinii. E vorba de un bărbat de 68 de ani, din localitatea Paleu, în curtea căruia a fost găsită şi mama puilor abandonaţi, „un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație”, potrivit ebihoreanul.

Bărbatul a primit o amendă de 12.000 de lei pentru că a abandonat cei șapte pui de câine. Pentru nesterilizarea mamei lor, a mai primit o amendă de 5.000 de lei.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au spus că abandonul animalelor este faptă de natură contravențională, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, fiind sancționată cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei. Totodată, potrivit aceleiaşi legi, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligaţie, iar nerespectarea acesteia se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Citește și Locul din România unde va fi construit aeroportul care îi va face concurență celui din Otopeni: „Ajungem la două milioane de pasageri”