Amendă de 20.000 de lei pentru vânzarea a peste 1,5 tone carne de porc

O unitate din Bucureşti a fost amendată de inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor cu 20.000 de lei, după ce s-a dovedit că a vândut peste 1,5 tone de ceafă de porc congelată, deşi nu este autorizată pentru asemenea operaţiuni comerciale. Din cantitatea respectivă, autorităţile au mai găsit doar 260 de kilograme, la un beneficiar din judeţul Braşov, pe care le-au retras de la comercializare şi le-au dirijat spre o unitate de neutralizare.

10 mai 2016, 09:08
Amendă de 20.000 de lei pentru vânzarea a peste 1,5 tone carne de porc

Unitatea verificată, situată în sectorul 2 al Capitalei, era autorizată doar pentru următoarele activităţi în domeniul alimentar: depozit frigorific, unitate de reambalare, unitate de tranşare carne de pasăre şi de preparare carne, conform unui comunicat remis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Citeşte şi ANSVSA avertizează: Roşiile, ardeiul iute, merele şi fasolea de import au depăşit normele de pesticide admise

Cu toate acestea, pe 5 februarie a cumpărat din Belgia peste 1,5 tone de ceafă de porc refrigerată, care urma să expire pe 16 februarie, iar pentru a prelungi termenul de valabilitate până în luna noiembrie, a congelat carnea şi a vândut-o în această stare. Cu ocazia controlului, inspectorii au mai găsit doar cele 260 de kilograme de carne scoase la vânzare în Braşov.

Citeşte şi O tonă de carne a fost confiscată din pieţele din Capitală, înainte de Paşte