Amendă de 750 de euro pentru magazinele care au uşa deschisă în timp ce merge aerul condiţionat. Franţa introduce noi reguli împotriva risipei de energie

Franța introduce două noi reglementări în lupta împotriva risipei de energie, prin care-i pedepseşte pe comercianţii care nu au grijă să economisească consumul.

25 iul. 2022, 11:20
Amendă de 750 de euro pentru magazinele care au uşa deschisă în timp ce merge aerul condiţionat. Franţa introduce noi reguli împotriva risipei de energie

„Magazinele din Franţa care au aer condiționat vor fi obligate în curând să închidă ușile atunci când folosesc aparatele de aer condiționat și să limiteze utilizarea iluminatului publicitar pentru a reduce risipa de energie”, a declarat ministrul pentru tranziție ecologică, Agnès Pannier-Runacher.

Aceste reguli, care sunt deja aplicate în unele zone, vor fi introduse în toată țara, a anunțat ministrul într-un interviu pentru „Journal de Dimanche”, din Paris.

Magazinele din Franţa care nu respectă această măsură vor fi amendate cu până la 750 de euro.

Citeşte şi Avertismentul unui fost ministru de Finanţe dă fiori reci românilor: „Prețurile vor crește în primul rând la alimente, dar și la energie și gaze”

Lăsarea ușii deschise când aparatul de aer condiționat este pornit este un gest absurd„, a spus Agnès Pannier-Runacher și a adăugat că în zilele următoare va emite două decrete împotriva risipei de energie, scrie Euronews. Primul dintre care va extinde interdicția publicității luminoase stradale, indiferent de dimensiunea oraşului, în perioada cuprinsă între orele 01.00 şi 06.00.

Potrivit ministrului, al doilea regulament va introduce interdicția ca întreprinderile și unitățile comerciale să-și deschidă ușile în timp ce aerul condiționat sau încălzirea funcționează.

Citeşte şi ANRE anunţă noi controale de amploare. 18 firme sunt bănuite de umflarea facturilor şi de manipularea pieţelor de energie şi gaze