Amendă record, de 1,2 miliarde de euro, pe care a primit-o Meta, compania mamă a Facebook. Ce reguli au fost încălcate

Irlanda a amendat compania Meta cu o sumă uriaşă, 1,2 miliarde de euro. Comisia pentru protecţia datelor din această ţară a luat decizia după ce a acuzat Meta că a încălcat reguaementele privind protecţia datelor.

22 mai 2023, 16:34
Amendă record, de 1,2 miliarde de euro, pe care a primit-o Meta, compania mamă a Facebook. Ce reguli au fost încălcate

Comisia pentru protecţia datelor din Irlanda (DPC) a impus Meta o amendă record, de 1,2 miliarde de euro, pentru că a încălcat reglementările Uniunii Europene privind datele, transmite Reuters. DPC susţine că Meta a încălcat Regulamentul UE general privind protecţia datelor (GDPR).

Mai mult, Meta are la dispoziţie cinci luni pentru a stopa transferarea în SUA a datelor utilizatorilor.

Citeşte şi Avion de luptă rusesc Su-35 doborât în Marea Neagră. Imagini cu momentul în care pilotul încearcă să se apere cu rachete-momeală VIDEO

Meta a informat că va contesta decizia în instanţă, inclusiv „amenda nejustificată şi inutilă”.  Meta a explicat, însă, că un nou pact, care reglementează  transferul în siguranţă al datelor personale ale cetăţenilor UE către Statele Unite, va fi implementat înainte să fie obligată să sisteze transferurile.

Citeşte şi Un comando din Ucraina a trecut graniţa în Rusia. Loviturile la frontieră se înmulţesc

Amenda pe care a primit-o Meta din partea Irlandei depăşeşte precedenta amendă record din UE, de 746 milioane de euro, impusă de Luxemburg gigantului american Amazon, pentru încălcarea dreptului la viaţa privată.