Amendă record pentru un bătrân care a ieşit să-şi aducă acasă oile scăpate din ţarc: „Din pensia de 700 de lei nu poate plăti”

Poliția a aplicat o amendă record unui bătrân prins în afara locuinței fără a avea asupra sa declarație pe propria răspundere. După sesizarea înaintată, se pare, de un vecin, polițiștii l-au amendat pe bărbatul reclamat, care ieșise să adune oile scăpate din țarc.

RomaniaTV.net
02 mai 2020, 07:16

Cazul a fost relatat de nepoata contravenientului sancționat cu o amendă de 15.000 de lei.

Opt oi ale bărbatului ieșiseră din curte, iar omul a plecat după ele, să le aducă acasă. Atunci ar fi fost reclamat de un vecin, deși animalele nici măcar nu ajunseseră pe terenul lui.

A fost depistat în comuna Gornet-Cricov, sat Dobrota, judeţul Prahova, pe domeniul public, fiind în apropierea terenurilor extravilane din sat. Acesta nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere, pentru a părăsi domiciliul, menționând că a părăsit domiciliul pentru a ieși la păscut cu oile, fără a fi angajat, acesta nereprezentând un motiv întemeiat”, scrie în procesul verbal prezentat de observatorulph.ro.

 

În termen de 15 zile, bătrânul sancționat pe 10 aprilie putea plăti “doar” 7.500 de lei. “Din pensia de 700 de lei, însă, i-a fost imposibil”, spune familia, care îl susține să conteste în instanță sancțiunea primită de bărbatul din Gornet-Cricov.

România, cele mai mari amenzi

Sute de constănțeni sunt amendați zilnic pentru încălcarea regulilor impuse de ordonanțele militare. De la începutul stării de urgență, oamenii legii au dat nu mai puțin de 200.000 de amenzi, în valoare de peste 400.000.000 de lei.

Peste tot în lume au fost sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi, însă România este printre puținele țări, unde nivelul amenzii este disproporționat față de veniturile locuitorilor. Amenda maximă este de 20.000 de lei.