Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș care a abandonat doi căței. Polițiștii au identificat-o cu ajutorul camerelor de supraveghere

O femeie din Timiș a primit o amendă usturătoare pentru că a abandonat în plină stradă doi cățeluși. Oamenii legii au identificat-o cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă și au amendat-o cu suma de 3.000 de lei.

22 mart. 2023, 14:26
Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș care a abandonat doi căței. Polițiștii au identificat-o cu ajutorul camerelor de supraveghere
Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș care a abandonat doi căței

Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș care a abandonat doi căței. Femeia a abandonat cei doi căței pe o stradă din Comuna Șag, județul Timiș, însă marele său ghinion a fost că întregul moment a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă așa că polițiștilor le-a fost destul de ușor să afle cine este cea care a aruncat la propriu bietele animale.

Citește și IPS Teodosie a fost amendat abuziv în pandemie. Decizia instanţei este definitivă

Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș care a abandonat doi căței

Incidentul a avut loc pe data de 12 martie și atunci când credea că a scăpat basma curată, femeia care locuiește în comuna Banloc s-a trezit cu o amendă de 3.000 de lei.

Putem spune că femeia a scăpat totuși ieftin având în vedere faptul că amenzile pentru cei care abandonează animale pot ajunge la 12.000 de lei.

„Potrivit legii, abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical. Deținătorii de animale au obligația de a le asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, etc. următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare sub supraveghere, îngrijire și atenție etc”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Totuși sunt și oameni care au comis astfel de fapte odioase cu care oamenii legii nu au fost atât de indulgenți.

De exemplu, un buzoian a primit o amendă de 12.000 de lei pentru că a abandonat şapte căţei, după ce poliţiştii s-au autosesizat în urma apariţiei unor imagini pe reţelele de socializare.

Un buzoian de 53 de ani din localitatea Luciu a fost surprins în timp ce abandona mai mulţi pui de câine. Înregistrarea a devenit virală, iar poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu. Aceştia au descoperit că bărbatul a abandonat animăluţele în două zile consecutive în zona unei autogări. Acţiunile bărbatului au fost surprinse şi de sistemul de monitorizare video.

Trei dintre căţei au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare, iar alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, scrie g4media.ro.

Bărbatul s-a ales cu sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor.

Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei.

Citește și Amendă de până la 3.000 de lei pentru românii care locuiesc la bloc și refuză accesul acestei persoane în apartament. Sancțiuni extrem de drastice pentru cei care nu respectă legea