Amendă uriaşă pentru un bărbat care a încălcat carantina timp de 8 secunde

Un bărbat din Taiwan a primit o amendă uriaşă pentru că a încălcat carantina, ieşind din camera de hotel timp de 8 secunde. Acesta a fost surprins de camerele de supraveghere.

13 dec. 2020, 09:13
Amendă uriaşă pentru un bărbat care a încălcat carantina timp de 8 secunde

Amendă uriaşă pentru un bărbat care a încălcat carantina timp de 8 secunde. Acesta a fost surprins pe camere de supraveghere de personalul hotelului în care se afla în carantină. Pentru fapta sa, bărbatul a fost amendat cu  100.000 de dolari taiwanezi, adică aproximativ 3.500 de dolari.

Citeşte şi Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Cine se întoarce din aceste state intră în carantină

Amendă uriaşă pentru un bărbat care a încălcat carantina timp de 8 secunde. Reguli stricte în Taiwan

Regulile privind carantina sunt foarte stricte în Taiwan. Oamenii nu au voie să părăsească camerele în care se află în izolare, indiferent de perioada de timp.

Potrivit reprezentanţilor Departamentului pentru Sănătate, există 56 de hoteluri destinate carantinei în oraşul Kaohsiung, cu un total de aproximativ 3.000 de camere, relatează CNA.

Taiwanul a fost apreciat pe scară largă pentru abordarea sa în combaterea pandemia de Covid-19. Răspunsul Taiwanului la pandemie s-a concentrat pe viteză.

Autorităţile taiwaneze au început examinarea pasagerilor pe zborurile directe din Wuhan, unde virusul a fost identificat pentru prima dată, în 31 decembrie 2019, când virusul era în mare parte subiect de zvonuri.

Guvernul a investit, de asemenea, în testarea în masă şi urmărirea rapidă a contactelor.

Potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, Taiwanul a înregistrat doar 716 cazuri de coronavirus şi şapte decese.