Bucureştiul nu intră în carantină. Anunţ de ultima oră făcut de prefectul Traian Berbeceanu

Bucureştiul nu intră în carantină, a anunţat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după o întâlnirea cu reprezentanţii marilor magazine şi hipermarketuri în Bucureşti. Berbeceanu a precizat însă în următoarele săptămâni se vor intensifica controalele pentru a se asigura respectarea regulilor în vederea limitării răspâdirii COVID-19 la nivelul Capitalei.

11 dec. 2020, 14:43
Bucureştiul nu intră în carantină. Anunţ de ultima oră făcut de prefectul Traian Berbeceanu

Bucureştiul nu intră în carantină pentru că deocamdată nu este nevoie, a dat asigurări prefectul Capitalei. Traian Berbeceanu a declarat că o decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, iar, în prezent, autorităţile din Bucureşti nu sunt în situaţia să discute despre această măsură.

„Nu este nevoie de carantinarea Capitalei. O decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, la acest moment nu suntem în situaţia în care să discutăm de această măsură. Din analizeze specialistilor  INSP,  în acest moment nu este cazul sa luam alte masuri la nivelul Capitalei”, a spus Traian Berbeceanu, care a precizat însă că în următoarele săptămâni „vom intensifica controalele”.

Prefectul Capitalei a explicat că în prezent din calculele specialiştilor în Bucureşti „suntem intr-o zona de platou de 1.700 – 1.800 de cazuri pe zi”, iar „o eventuala carantinare se ia in funcţie de mai multi indicatori, dar nu este cazul acum”.

Bucureştiul nu intră în carantină. Şi şefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu, a întârit ideea că nu este cazul de carantinare a Capitalei.

„În momentul de faţă nu am luat în discuţie carantinarea Bucurestiului, nu se impune carantinarea Bucureştiului”, a spus şefa DSP.

Ea a admis că cifrele privind situaţia COVID-19 în Bucureşti „sunt îngrijoratoare”, dar nu este cazul de instituire a măsurii de carantinare a Capitalei.

„Cifrele sunt îngrijoratoare de la început. Avem un platou. Am avut un 1 decembrie, o perioada in care majoritatea a trecut  prin cateva zile libere, luam in calcul si acest aspect”, a mai declarat directorul DSP Bucureşti.

Citeşte şi: Incidenţa coronavirus 11 decembrie. Bucureştiul a depăşit rata de infectare 7 la mia de locuitori

 

Bucureştiul nu intră în carantină. Restricţii în magazine înainte de Sărbătorile de Iarnă

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat vineri, după întâlnirea cu reprezentanții marilor centre comerciale și cu cei ai hipermarketurilor, că numărul de clienţi care vor intra în magazine va fi limitat în funcţie de suprafaţa acestora, „astfel încat sa nu se creeze aglomerari, sa nu fie foarte multi oameni în interior”.

„În mod evident, sunt deschişi şi dumnealor să permită accesul în magazin unui număr de oameni, astfel încât să nu se realizeze aglomerări, iar în cazul mall-urilor, agenţii de pază cu care au contract să aibă în vedere ca în magazine să nu fie aglomeraţie (…) Practic, vor limita numărul de clienţi care vor intra în mall sau în magazin sau în supermarket la suprafaţa magazinului, aşa cum e normal”, a spus Traian Berbeceanu, vineri, la ieşirea din Primăria Capitalei.

Întrebat dacă ia în calcul prelungirea programelor magazinelor până la ora 23, pentru a evita aglomeraţiile în magazine în prag de Crăciun, prefectul Capitalei a spus că la întâlnirea cu reprezentanţii marilor magazine s-a adus în discuţie acest aspect, dar că el le-a cerut acestora să facă astfel de solicitări Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru că progamul magazinelor este restricţionat prin HG.

„Le-am explicat că programul de funcţionare al magazinelor este reglementat print-o hotărâre de guvern, prin acea hotărâre de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă, astfel că noi, ca şi Comitet Municipal, nu putem să intervenim peste această hotărâre de guvern, existând şi restricţia de circulaţie impusă prin acelaşi act normativ, de la ora 23,00. Le-am indicat să adreseze aceste solicitări către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta împreună cu specialiştii vor analiza cererea şi vor propune măsuri”, a adăugat Traian Berbeceanu.

 

Conform GCS, în București numărul cazurilor COVID-19 a ajuns la 83.371 de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au raportat 1.867 de noi îmbolnăviri cu virusului SARS-COV 2 în Capitală. Incidenţa COVID-19 la Bucureşti a ajuns la 7,04, Capitala ajungând pe primul loc în ţară, în faţa judeţelor Constanţa şi Ilfov.