Amendă usturătoare pentru vulgaritatea şi scenele de sex de la „iUmor”

iUmor. Limbajul vulgar de la "iUmor" a fost sacţionat aspru de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Reprezentanţii CNA au amendat staţia din Băneasa cu 40.000 de lei pentru mai multe ediţii, printre derapajele sancţionate fiind concurentului care a pictat cu penisul şi redarea unui act de sex cu un urs panda.

RomaniaTV.net
04 mai 2017, 18:15
Amendă usturătoare pentru vulgaritatea şi scenele de sex de la „iUmor”

iUmor. Sesizările primite de Consiliu pentru aceste ediţii au reclamat limbaj vulgar şi gesturi cu caracter erotic, anunţă paginademedia.ro. Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu şi a fost votată de şase din cei nouă membri CNA prezenţi: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu. Împotriva au votat Orsolya Eva Borsos, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea. Postul a fost amendat pentru cinci ediţii ale emisiunii „iUmor” din lunile noiembrie şi decembrie.

Limbajul vulgar ca expresiile de mai jos nu au fost deloc pe placul CNA, care a aplicat amendă de 40.000 de lei.

  • „La noi în România, ce ar face ţigănuşii?! Cred că ar fi ceva de genul asta: care moare ultimul, mă-să e curvă!”,
  • „Dacă se întâmplă ca un măgar să va prelucreze prin fundul Şurii, şi cu dintîi să va ţină de ceafă, bine, de păr, dar dumneavoastră nu aveţi păr, de ceafă, pe unde vă mai scoateţi tricoul?”
  • „Îl gâdilaţi la ouă, îl faceţi să radă, vă lasă de ceafă, vă scoateţi tricoul, dar problema în fundul Şurii… n-aveţi… tot rămâne”
  • „Am fost într-o relaţie de foarte lungă durata şi nu ştiu cum e la voi acasă, oameni buni, dar noi nu mai făceam sex. Ia uite cine ştie acolo! Cam o dată pe luna o făceam, ziceai că e sărbătoare, cruce roşie în calendar, Sfântul Slobozari”
  • „Şi te şi abordează aşa… cu ţâţele scoase afară, dacă vrei să mă convingi să cumpăr nişte (bip), pune nişte chiloţi curaţi, nu-mi arăt ţâţele, că aşa mă convingi”
  • „Poţi să vinzi orice căci ne-ai captat atenţia. Uneori e nevoie şi de o (bip) pentru asta, dar pot să înţeleg. Ne uităm la ţine şi înainte să scoţi (bip) pe masă.”
  • „De ce sunteţi toţi jenaţi? A scos femeia o (bip) de cauciuc pe masă şi toată lumea a îngheţat”

Consiliul a mai primit reclamaţii şi din cauza scenelor cu caracter erotic sau vulgar din luna decembrie, care a prezentat o retrospectivă a ceea ce membrii din juriul emisiunii au considerat că au fost cele mai „reuşite” prestaţii din cele două sezoane ale programului. Este vorba despre redifuzarea momentului „artistic” al concurentului care a pictat cu organul genital. Momentul a fost iniţial difuzat pe post în ediţia din 9 octombrie 2016.

Într-o altă ediţie din luna decembrie a fost prezentat un număr al unei femei care a mimat un act sexual cu un bărbat îmbrăcat într-un costum de urs panda.