Ameninţare CU BOMBĂ la Piatra Neamţ: Deflagraţia ar fi avut loc pe o suprafaţă de sute de metri

Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare. Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de propietarul vehicului.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 09:10
Ameninţare CU BOMBĂ la Piatra Neamţ: Deflagraţia ar fi avut loc pe o suprafaţă de sute de metri

Şase persoane au fost duse la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu, sub maşina căruia fusese amplasat un dospizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4.

Vineri, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi SCCO Neamţ, au depistat, în flagrant delict, trei învinuiţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.

În sarcina învinuiţilor se retine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului.

Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal conţinea cantitatea de aproximativ un kilogram substanţă explozivă, probabil C4, iar detonarea urma a fi realizată mecanic.

Membrii gruparii intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 şi 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a şi e Cod penal şi art. 32 din Legea nr. 535/2004.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, DGIPI şi SOS Bacău.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamt au fost aduse şase persoane în vederea audierii, procurorii DIICOT urmând a dispune măsurile legale în cauză, după finalizarea audierilor.


loading...
Partenerii noștri