Ameninţare cu bombă la România TV: „Veţi sări în aer!” Echipaje ale Brigăzii Antiteroriste şi ale Poliţiei, la sediul televiziunii

Anchetă de proporții după ce România TV a fost ţinta unei ameninţări cu bombă. După apelul la 112, mai multe echipaje ale Poliției, precum şi Brigada Antiteroristă au descins la sediul televiziunii. Un jurnalist din Timișoara este principalul suspect. El a fost audiat ore întregi însă nu și-a recunoscut fapta şi a fost lăsat în libertate.

15 feb. 2019, 19:13
Ameninţare cu bombă la România TV: „Veţi sări în aer!” Echipaje ale Brigăzii Antiteroriste şi ale Poliţiei, la sediul televiziunii

Două echipaje de la Brigada Antiteroristă a SRI și de la Poliție au intervenit vineri seara la sediul televiziunii România TV, după ce pe adresa redacției a fost primit un e-mail cu ameninţarea „veți sări în aer”.

A fost apelat numărul 112 și au fost demarate procedurile standard de verificare.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a precizat că autorul e-mailului a fost identificat și dus la audieri.

Este vorba de un bărbat care locuieşte în Timişoara. Potrivit primelor informaţii, ar fi vorba de un fost jurnalist, în vârstă de 60 de ani.

Amenințarea vine după dezvăluirile făcute la postul de televiziune cu privire la fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.

Situația este una fără precedent. Nicio altă televiziune din România nu a fost amenințată cu bombă, cu atât mai mult în urma unor informații de presă.